De Boer houdt tegen AZ rekening met Ajax - FC Twente

Bron: www.ajaxlife.nl

Ondanks het zware programma mag De Boer maar drie keer wisselen.© ProShots

De laatste weken kon Dick Advocaat het over bijna niks anders hebben: hij vond het maar stom dat Ajax tien dagen rust had, terwijl AZ de ene na de andere wedstrijd moet foebele.

Het is natuurlijk ook hartstikke oneerlijk en misschien zelfs wel een complot. Of toch niet. Maar eerlijk is eerlijk: het kwam Ajax wel goed uit die paar dagen rust. Zo goed ging het de laatste weken niet. Even de zinnen verzetten om fris het laatste deel van het seizoen in te gaan. Frank de Boer is dan ook blij met de extra rustperiode.

“Ik denk zelf wel dat dat gunstig is geweest,” zegt hij tijdens de persconferentie tegen de verzamelde pers. “We zaten niet in een goede periode, dus het was mooi om even de kopjes leeg te maken en ons weer goed voor te bereiden op de laatste fase van het seizoen.”

Maar of AZ nu in het nadeel is doordat Ajax uitgerust is? De kampioenenmaker denkt van niet. “Voor AZ is dat precies andersom, die ploeg zit goed in hun vel, dus wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen om het goede gevoel te behouden. Het was voor ons allebei goed dus.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15382

Gegevens