Vertonghen: ‘Ajax gaat voor tweede plaats in de poulefase’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax treft Olympique Lyon woensdag in het kader van de groepsfase van de Champions League. Jan Vertonghen rekent op een zware avond tegen de Franse clyb. “Olympique Lyon doet al jaren mee in de Champions League en ik denk dat de Franse competitie sterker is dan de meeste mensen denken.”

“De Ligue 1 wordt onderschat”, benadrukt Vertonghen maandag in gesprek met het Algemeen Dagblad. Real Madrid en Dinamo Zagreb zijn de andere opponenten. “Voor deze wedstrijden zijn we voetballer geworden. Daar kijken we naar uit. Real is buitencategorie, dus we gaan voor de tweede plek in de groep.”

Olympique Lyon pakte uit haar eerste vijf competitieduels elf punten en gaat aan kop in de Ligue 1. Real Madrid deelt de koppositie in Spanje na zes punten uit twee duels. Opvallend is vooral het doelsaldo: 11-0. Dinamo Zagreb is na zeven speeldagen ook koploper. De Kroaten lieten tot dusver slechts twee punten liggen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114410/Vertonghen___Ajax_gaat_voor_tweede_plaats_in_de_poulefase_.html