Europa League ver weg na 0-1 thuisnederlaag tegen Rosenborg (Incl foto’s)

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax moet vrezen dat het zich niet weet te plaatsen voor Europa League voetbal. In de eerste wedstrijd van de play-offs ging Ajax thuis met 0-1 onderuit tegen het Noorse Rosenborg. Ajax zal uit zeker twee keer moeten scoren om zich alsnog te plaatsen.

Ajax begon, zonder Davinson Sanchez, goed aan de wedstrijd, maar dit leidde niet tot een uitgespeelde kans. Aan de andere kant was Nicklas Bendtner na 13 minuten spelen het dichtst bij de openingstreffer. De Deense spits van de Noren kon vrij inkoppen, maar Joël Veltman wist de bal van de lijn te halen.

Aan de andere kant waren het alleen afstandsschoten van de drie middenvelders; Ziyech, Van de Beek en Schöne, die voor enig gevaar zorgden. De beste kans was vijf minuten voor rust voor David Neres. De Braziliaan, die in de basis mocht starten ten kostte van Justin Kluivert, kon ongehinderd inschieten, maar de stuit die in de voorzet zat, bleek voor de aanvaller te lastig waardoor zijn inzet over de zijlijn hobbelde.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/08/17/europa-league-ver-weg-na-0-1-thuisnederlaag-tegen-rosenborg/