Tomáš Galásek

Vergeten voetballer #35: Pius Ikedia

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 35 van deze rubriek richten wij onze aandacht op een destijds groot Afrikaans talent, die het helaas voor Ajax en zichzelf niet heeft gered.  Maar die later door een bijna noodlottig ongeval toch nog in het nieuws kwam: Pius Ikedia.

Silooy reikt woensdag de schaal uit

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Sonny Silooy reikt woensdagavond de schaal uit aan Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt.

Er kwamen de afgelopen dagen diverse namen voorbij, maar de eer is dus aan Silooy. Hij speelde voor zowel de Graafschap als Ajax. Een vergelijkbaar verhaal als bij Tomás Galasek dus. Hij mocht anderhalve week de beker uitreiken aan Ajax, maar heeft ook een verleden bij Willem II.

Galásek reikt KNVB Beker uit als Ajax ‘m wint

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Tomas Galásek heeft de eer om zondag de KNVB beker uit te reiken aan Ajax als de Amsterdammers Willem II weten te verslaan in De Kuip, zo meldt de NOS.

De Tsjech speelde voor zowel Ajax als Willem II. In 1996 kwam Galasék naar Tilburg, waar hij tot 2000 speelde. Daarna haalde Ajax hem naar Amsterdam, waar hij maar liefst 6 jaar bleef. Met beide ploegen speelde Galasék Champions League-voetbal.

De Vergeten Voetballer #4: Chivu

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 4 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Cristian Chivu. De voetballer die vele harten voor altijd heeft gestolen.

Ajax bij loting voorronde gekoppeld aan Sturm Graz

Bron: www.ajaxlife.nl

Hopelijk is er dit keer geen penalty van Galasek nodig. © Ajax Images

De Ajacieden kennen hun tegenstander in de tweede voorronde van de Champions League. Het is Sturm Graz geworden. Als Ajax de Oostenrijkers weet te verslaan, is het verzekerd van een ticket voor een Europese groepsfase.

Het verslaan van Sturm Graz is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is weliswaar geen grote naam, maar dat waren eerdere Oostenrijkse tegenstanders als Red Bull Salzburg en Rapid Wien ook niet bepaald. Dat liep twee keer uit op een stevige teleurstelling.

Column: Cultelftal 

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Winterstop. Bah. Een enorme voetballeegte die doorgaans enigszins geforceerd wordt gevuld met terugblikken en wanhopige pogingen (transfer)nieuws en/of weinig zeggende beelden van trainingskampen en oefenpotjes op te duiken. Uiteraard is dit logisch. Het is de periode waarin de voetbalverslaving zich op een pijnlijke manier uit. Met (emotionele) voetbalsnacks probeer je de ontwenningsverschijnselen te lijf te gaan.

Pages

Subscribe to Tomáš Galásek