Erik Heijblok

Meuwese: 'Wilde geen prof meer worden'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jarenlang ging hij naar school, wachtte hij ongeduldig op het Ajax-busje en knalde hij door de jeugdopleiding van Ajax. Daar kwam afgelopen zomer echter plots een einde aan. Terence Meuwese vertrok nog wel van Ajax naar FC Groningen, maar besloot al na een maand in het hoge noorden te stoppen met keepen op topniveau. In gesprek met Ajax Showtime geeft hij zichzelf nu bloot over zijn redenen om te stoppen en de belangrijke rol die zijn laatste jaar bij Ajax daarin speelde.

Erik Heijblok keeperstrainer Ajax-jeugd

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Erik Heijblok wordt keeperstrainer van de Ajax-jeugd. Ajax en Heijblok kwamen een contract overeen dat loopt tot 30 juni 2016.De 38-jarige oud-Ajacied, selectielid tijdens het seizoen 2007/08, start volgende maand bij de jeugdopleiding als keeperstrainer voor de middenbouw. “Ik ben blij maar bovendien ook erg trots dat ik aan de slag kan gaan met de grootste talenten van het land. De jeugdopleiding van Ajax staat wereldwijd bijzonder hoog aangeschreven en dat ik daar onderdeel van ga uitmaken is natuurlijk fantastisch.

Viergever: 'Spelen voor Ajax een droom'

Bron: www.ajaxshowtime.com

'Ik hoopte dat ik die stap naar Ajax ooit nog eens zou kunnen maken', aldus de waarschijnlijke opvolger van Niklas Moisander. 'Als kleine jongen was Ajax, na Sparta waarvoor ik speelde, mijn favoriete club. Het was een jongensdroom om ooit bij Ajax te spelen. Dat het nu eindelijk werkelijkheid is geworden, is mooi. Voor mij was Ajax in Nederland de beste optie. Bij deze club denk ik nog veel progressie te kunnen maken.''

Geloofwaardigheid KNVB in het geding

Bron: ajax1.nl

Ik was er bij. Vanaf Zuid zag ik hoe één van onze supporters, die overigens het begrip supporten niet helemaal helder had zitten, de keeper van AZ bestormde en op één haar miste. De alcoholische litertjes die hij in zijn bloed had zitten deden zijn werk en lieten de 19-jarige Wesley zijn evenwicht verliezen. Hoe kon het ook anders. Eenmaal op de grond liggend zou het hele gebeuren voor Wesley in slow-motion voorbij gaan. De rode waas in de ogen van Esteban, zijn kicksen die met de seconden dichterbij kwamen. Lekker zou het in ieder geval niet voelen.

Pages

Subscribe to Erik Heijblok