Brian Laudrup

Vergeten voetballer #35: Pius Ikedia

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 35 van deze rubriek richten wij onze aandacht op een destijds groot Afrikaans talent, die het helaas voor Ajax en zichzelf niet heeft gered.  Maar die later door een bijna noodlottig ongeval toch nog in het nieuws kwam: Pius Ikedia.

Vergeten voetballer #9: John O’Brien

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 9 van deze rubriek richten wij onze aandacht op de eerste betaalde Amerikaanse voetballer in de historie van Ajax: John O’Brien. Leuke bijkomstigheid is daarbij dat Ajax volgende week zijn trainingskamp opslaat in Amerika.

Het tijdperk voor Tadic: tien keer rugnummer 10

Bron: www.ajaxlife.nl

Brian Laudrup heeft gescoord tegen sc Heerenveen. © Ajax Images

Een toch wat verrassend gebeuren: Dusan Tadic neemt rugnummer 10 over van Hakim Ziyech. Dat leverde enig gedoe op, al was het maar omdat veel supporters al een shirtje van Tadic met nummer 11 kochten. De Servische aankoop krijgt hoe dan ook nummer 10. Vele grote namen gingen hem voor. We namen een kleine duik in het verleden van een aantal illustere en minder illustere nummer 10’s in Amsterdamse dienst.

Door Floris Roos

Ajax geeft meesterscout levenslang contract

Bron: www.ajaxshowtime.com

Olsen is de pensioengerechtigde leeftijd allang voorbij, maar blijft zich toch inzetten voor Ajax. In het verleden was Olsen betrokken bij het aantrekken van onder andere Zlatan Ibrahimovic, Marcus Rosenberg, Michael en Brian Laudrup, Michael Krohn-Dehli, Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Viktor Fischer en Lucas Andersen naar Ajax.

'Het begon allemaal met Louis van Gaal en Morten Olsen', vertelt de scout. 'Sindsdien heb ik nauw samengewerkt met andere managers, met name met de huidige coach Frank de Boer en de juegdopleiding.'

[Alibabba] Voorbeschouwing Ajax-Cambuur

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Hallo Ajacieden. Een heerlijke week heb ik achter de rug. Ajax won zondag in de Kuip van Feyenoord en Twente wist niet te winnen van Utrecht. De voorsprong op Twente en Vitesse bedraagt inmiddels 8 punten, terwijl de rest daarachter het definitief kan schudden. Daarbij heeft Ajax van de 3 overgebleven titelkandidaten het makkelijkste programma. Thuis speelt Ajax nog tegen Cambuur, Twente, ADO en NEC. Uitwedstrijden zijn er tegen NAC, RKC, Vitesse en Heracles.

Eriksen voor de tweede keer Deens speler van 2013

Bron: www.ajaxlife.nl

Eriksen krijgt voor de tweede keer in korte tijd een persoonlijk titel.© ProShots

Christian Eriksen is voor de tweede keer in korte tijd uitgeroepen tot Deens speler van het Jaar. Hij kreeg de prijs van zijn collega’s.

Eriksen, die de prijs voor minstens de helft heeft verdiend door zijn prestaties bij Ajax, is als vanzelfsprekend erg blij met de prijs. “Ik ben trots dat ik door mijn collega’s ben verkozen tot speler van het jaar”, zegt hij op Twitter.

Ajax na 14 jaar terug in Leeuwarden

Bron: www.ajax.nl

Ajax neemt het zondag voor het eerst sinds het seizoen 1999-2000 weer op tegen SC Cambuur. De laatste keer dat de Ajacieden in Leeuwarden aantraden was op 27 augustus 1999. Dani, Brian Laudrup en Wamberto stelden die vrijdagavond de zege veilig voor de ploeg van trainer Jan Wouters. Van de drie overige ontmoetingen op Friese bodem won Ajax er twee en ging het eenmaal onderuit.

Een gouden tandem

Bron: ajax1.nl

Soren Lerby, Jesper Olsen, Michael Laudrup, Brian Laudrup, Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer. Het is slechts een kleine greep uit het grote aantal Deense voetballers wat bij Ajax heeft gespeeld of momenteel nog actief is. Stuk voor stuk spelers die het bij Ajax gemaakt hebben of op het punt van doorbreken staan. Ajax en Deense spelers, een sprookjeshuwelijk lijkt voorbestemd. Wat de reden hiervoor is?

Subscribe to Brian Laudrup