Andrzej Rudy

Vergeten voetballer #33: Dennis Schulp

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. Deel 33 willen wij toewijzen aan een speler die de bijnaam “de nieuwe Bergkamp” kreeg: Dennis Schulp

Rudy won in 1998 de schaal, maar bestuurt nu een... takelauto!

Bron: www.ajaxlife.nl

Rudy (links) won in twee seizoenen tijd drie prijzen met Ajax. © Pro Shots

Kennen jullie Andrzej Rudy nog? Die naam doet bij een Ajacied van gemiddelde leeftijd vast een belletje rinkelen. De Pool maakte deel uit van het Ajax van Morten Olsen dat in 1997/1998 een geweldig seizoen beleefde. Rudy bestuurt tegenwoordig een takelauto!

Rudy kreeg in dat prachtige seizoen 97/98 – de dubbel werd veroverd – speeltijd tijdens het merendeel van de wedstrijden en kwam in totaal tot 23 optredens. Het jaar daarna voetbalde hij ook in Amsterdam, maar toen stortte Ajax ondanks bekerwinst in.

Rudy Poolse voorganger Milik

Bron: www.ajax.nl

Ajax treft donderdag de Poolse club Legia Warschau in de Europa League. Voor Arek Milik een aparte ervaring om tegen een club te spelen uit zijn vaderland. De huidige Ajax-spits is niet de eerste Pool in de selectie. Want met de komst van trainer Morten Olsen in 1997 kwam ook Andrzej Rudy naar Ajax. Een gevluchte Pool, die zijn nieuwe thuis zocht in Duitsland.
Subscribe to Andrzej Rudy