Viergever bezorgt Ajax plek bij laatste 16

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zich dankzij een 1-0 overwinning op Legia Warschau geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Na de eerdere 0-0 in Polen bleek donderdagavond een treffer van Nick Viergever genoeg om door te gaan.

De beginfase van Ajax was dankzij knullig balverlies en enkele misverstandjes rommelig te noemen. Het duurde dan ook even voordat Ajax zijn eerste échte kans van de wedstrijd wist te creëren. Een schot van Hakim Ziyech eindigde verrassend op de paal, waarna Kasper Dolberg net te laat kwam voor de rebound.

Het spel bleef vervolgens redelijk op en neer gaan en na een voorzet van Amin Younes kreeg ook Davy Klaassen een prima kans op de openingstreffer. Zijn kopbal ging echter over het doel. Aan de andere kant Ajax kwam goed weg. Legia counterde er prima uit, waarna de voorzet net gemist werd door Odjidja Ofoe, omdat Ajax-verdediger Jaïro Riedewald de bal net een klein tikje kon geven.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/102669/viergever-bezorgt-ajax-plek-bij-laatste-16