Piepjong Ajax zegeviert en is groepswinnaar

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het plan van Ajax-trainer Peter Bosz om met een bijna compleet ander elftal te spelen heeft goed uitgepakt. In eigen huis werd het Griekse Panathinaikos zonder enige moeite met 2-0 verslagen. Door de overwinning zijn de Amsterdammers groepswinnaar in de Europa League.

Vanaf de aftrap was het Ajax dat veruit het meeste balbezit had. Bovendien werd er bij balverlies snel druk gezet, waardoor de Amsterdammers al snel weer balbezit hadden. Desondanks had de ploeg van Bosz moeite om echt gevaarlijk te worden. De Grieken liepen ver terug en zorgden er daarmee voor dat er weinig ruimte was voor Ajax.

Echte kansen werden er dan ook niet gecreëerd in de eerste helft. De individuele klasse van Amin Younes zorgde indirect voor de openingstreffer. De linksbuiten begon aan een actie en werd gevloerd. Een vrije trap voor Ajax was het gevolg, welke door gelegenheidsaanvoerder Lasse Schöne op prachtige wijze werd binnengeschoten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/100702/piepjong-ajax-zegeviert-en-is-groepswinnaar