Ajax scoort er op los tijdens debutantenbal

Ajax heeft zonder enige moeite de volgende ronde in het bekertoernooi bereikt. In eigen huis werd, mede dankzij scorende debutanten Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri, met 5-0 gewonnen van Willem II.

Al vanaf de start van de wedstrijd was Ajax de betere partij. De ploeg van trainer Peter Bosz liet de bal makkelijk rondgaan en kwam zelf nauwelijks in de problemen. Ajax was dominant en al snel kwam het op een 1-0 voorsprong. Een prachtig ingestudeerde corner van Hakim Ziyech en Riechedly Bazoer leverde de openingstreffer op. Ziyech wist Bazoer, die op de rand van de zestien stond, te bereiken, waarna laatstgenoemde hard uithaalde en scoorde.

Zo’n tien minuten later was het opnieuw raak uit een corner. De hoekschop van Ziyech werd van dichtbij prachtig binnen gekopt door De Ligt, die daarmee de jongst scorende debutant ooit is. Hij verbrak daarmee het record van Jaïro Riedewald. In het verloop van de eerste helft was ook Mateo Cassierra nog dichtbij een treffer, maar dit keer wist Willem II-keeper Kostas Lamprou te redden.