Real Zaragoza

‘Ajax bekijkt jeugdproduct Barcelona tijdens Spaanse derby’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Een scout van Ajax zat afgelopen zondag op de tribune tijdens de Spaanse derby tussen Levante en Villareal om een aantal spelers van de thuisploeg, en met name middenvelder Ruben Rochina, te bekijken. Dit meldt AS donderdagochtend.

De 27-jarige Rochina speelt sinds afgelopen zomer voor Levante, dat hem voor 1,4 miljoen euro overnam van de Russische grootmacht Rubin Kazan. Door blessures kwam hij echter nog maar 21 wedstrijden in actie, waarin hij goed was voor twee doelpunten en zeven assists.

De vergeten voetballer #7: Ton Blanker

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 7 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Ton Blanker. De voetballer die enorm veel talent had, maar juist bekend werd om een arrestatie en de Dolly Dots.

'Latklimmer' Juanfran (39) zet punt achter loopbaan

Bron: www.ajaxlife.nl

Daar heb je 'm, Juanfran op de lat! © Pro Shots

De 39-jarige Juanfran heeft besloten te stoppen met foebele. Nou en, zul je misschien denken. Er zijn zoveel Juanfrans die voetballen. Dat klopt, maar er zijn weinig Juanfrans met een verleden bij Ajax. En deze Juanfran nou net wel.

Niet dat het verblijf van Juan Francisco García García in Amsterdam een groot succes was, maar toch. We moesten eerlijk gezegd even checken of hij inderdaad wel wedstrijden voor Ajax heeft gevoetbald. Nou, dat heeft-ie! In de dubbele cijfers zelfs, een stuk of vijftien.

Top tien beste Ajacieden in De Meer: deel 1

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nu het zo’n twintig jaar geleden is dat Ajax het oude stadion De Meer inruilde voor de Amsterdam Arena, biedt dat een uitgelezen mogelijkheid om terug te blikken op de gloriedagen van de club in het oude stadion. Ajax beleefde haar grootste successen in De Meer en leverde een groot aantal wereldspelers. Ajax1.nl koos ervoor om een top tien te maken van de beste spelers die ooit voor Ajax speelde in De Meer. In de komende twee dagen tellen we terug van 10 naar 1. In dit eerste artikel gaan we van 10 naar 6.

Leed & glorie: Ochtendtoost op de 'grand slam'

Bron: www.ajaxlife.nl

Sar en Bogarde begroeten de tot dusver laatste internationale prijs. © Archief Ajax

28 februari 1996. Ajax wint de Europese Supercup, terwijl uw auteur met zijn meisje in Praag rondloopt en geen sliertje Ajax kan ontdekken in de Tsjechische media.

Zes jaren zijn verstreken sinds de eerste vrije verkiezingen en Tsjechië is alweer drie jaar los van Tsjechoslowakije, maar de oude tijd is in Praag nog overal.

De winst van een nederlaag?

Bron: www.ajaxtotaal.nl

In ‘En Un Momento Dado’, de schitterende Spaanstalige documentaire over Johan Cruijff in Barcelona vertelt een fan, zittend in een pittoresk haventje, over een prachtige les die JC hem ooit via de radio meegaf. Hun Barca had net bij Real Zaragoza met 6-3 op de broek gekregen en Cruijff kwam na afloop met een verbijsterende analyse: ‘Door deze nederlaag worden wij straks kampioen!’ (een stelling die de man zou toepassen op zijn recente liefdesverdriet: hij zou hierdoor in de toekomst toch nog gelukkig worden). Hopelijk hebben Frank de Boer en Marc Overmars naar de film gekeken.

[Alibabba] Voorbeschouwing Ajax-FC Barcelona

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Hallo Ajacieden. Voor de wedstrijd tegen Heracles was ik niet gerust op een goed resultaat. De absentie van Siem en Sightorsson is gelukkig zonder kleerscheuren doorstaan. Hoesen vond ik, buiten die goal om, erg matig en Fischer worstelt nog altijd met zijn vorm. Positief was voor mij wederom Daley Blind, die de taak als verdedigende middenvelder steeds beter uitvoert. Dat Ajax niet sprankelend voetbalt heeft puur te maken met de driehoek vóór Blind (Serero, Klaassen en Hoesen).

[Alibabba] Voorbeschouwing FC Barcelona-Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Hallo Ajacieden. Ik zit weer achter mijn pc… We hebben gewonnen van PEC. Ik vond dat Ajax de eerste 25 minuten aardig speelde, maar wat Ajax daarna aan ruimtes weggaf vind ik onbegrijpelijk. Een verdedigende middenvelder moet in eerste instantie als een verdedigende middenvelder handelen. Ik haal dat aspect naar boven, omdat ik dat essentieel vind voor het spel van Ajax. Hij moet zorgen voor de balans in het elftal…

Pages

Subscribe to Real Zaragoza