Nijhuis leidt verlies Ajax in

In een enerverende wedstrijd heeft Ajax met 3-2 verloren van AZ. Waar er na de 2-1 van Siem de Jong niets aan de hand leek voor Ajax, leidde arbiter Nijhuis het verlies van Ajax in door middel van een penalty en rood voor Van Rhijn.

De wedstrijd begon meteen attractief. AZ klapte er vol op en Ajax leek daar even moeite mee te hebben. Nadat AZ wat was getemd maakte Ajax de 1-0. Eriksen schoot een vrije trap fantastisch binnen. Vlak voor rust kwam AZ echter op gelijke hoogte. Na misgrijpen van Vermeer bij een corner scoorde Beerens uit de kluts.

Na de rust ging het wat gelijk op, totdat Siem de Jong op aangeven van Bojan de 2-1 binnenkopte. Daarna had Ajax de wedstrijd onder controle. Helaas duurde dat niet heel lang, omdat Nijhuis blunderde door een strafschop aan AZ te geven en rood voor Van Rhijn. Johansson benutte de strafschop, 2-2. Niet lang daarna maakte Elm op aangeven van Martens nog prachtig de 3-2 en was Ajax’ verzet gebroken.

Forum: AZ – Ajax