Ajax wint ruim van De Graafschap

Ajax heeft haar eerste competitiewedstrijd met ruime cijfers gewonnen. In stadion De Vijverberg werd het 4-1 voor de landskampioen. Met deze zege is Ajax de nieuwe koploper in de Eredivisie.

De Amsterdammers speelde het eerste kwartier niet goed, toch kwamen er hier en daar wat kansjes, maar daar ontstond geen doelpunt uit. De Graafschap maakte de openingstreffer via een ingekopte corner van Ted van de Pavert

Ajax moest nu wel op jacht naar doelpunten, dat gebeurde ook. In de 22ste minuut wist Sulejmani de 1-1 in te tikken na een goed schot van Gregory van der Wiel. Ajax ging verder met doelpunten maken. De 2-1 kwam van de voet van Derk Boerrigter die via Sigthórsson oog in oog werd gezet met doelman Joost Terol. De 3-1 had snel kunnen volgen, maar Siem de Jong wist vanaf elf meter niet te scoren. Sulejmani wist wel weer te scoren dit deed hij in de tweede helft, en zo stond het dus alsnog 3-1. Nog geen 3 minuten later wist Ajax opnieuw het doel te treffen. Theo Janssen schoot een vrije trap binnen en bepaalde de eindstand op 4-1.