Goede uitgangspositie Ajax na zege bij Spurs

Ajax heeft dinsdagavond met 0-1 weten te winnen van Tottenham Hotspur. In de eerste helft scoorden de Amsterdammers en was het lang de betere ploeg, maar na rust kwam het onder druk te staan van Spurs. De Amsterdammers hielden stand, kregen zelf nog de beste kans, maar David Neres trof de paal.

FT | Tottenham Hotspur - Ajax (0-1)

De eerste fase van de wedstrijd was wat tam. Ajax had het beste van het spel, maar dat nog zonder iets te creëren. Na een kwartier kreeg Ajax via Donny van de Beek de eerste echte kans en die was dan ook meteen raak. De middenvelder ontving de bal na een aanval over veel schijven, bleef bijzonder rustig en trof doel. In de fase hierna kregen de Amsterdammers de wedstrijd écht in handen en leek Tottenham Hotspur het even niet meer te weten.