Toby Alderweireld

Nederlandse jeugdopleidingen halen meer buitenlands talent

www.vi.nl

De KNVB heeft er een aandachtspunt bij. In tegenstelling tot Feyenoord heeft na Ajax ook PSV een gedeelte van de focus op het gebied van jeugdscouting naar het buitenland verplaatst. ?Zijn ze écht beter dan de spelers die ze al hebben??

In zijn wekelijkse column in De Telegraaf ontleedde Johan Cruijff enkele weken geleden in een paar zinnen het probleem van het Engelse nationale voetbal: ?Te veel buitenlanders die de Engelse talenten blokkeren en een gebrekkige opleiding?, oordeelde Nederlands beste voetballer ooit.

Van der Hoorn: “Ik kan niet eeuwig blijven wachten”

ajax1.nl

Vorig seizoen kwam Mike van der Hoorn voor vier miljoen over van FC Utrecht. Hij werd gehaald als vervanger van Toby Alderweireld, die een stapje hogerop ging bij Atletico Madrid. Van der Hoorn werd echter gepasseerd in de revue door Joël Veltman, die naast Niklas Moisander in het hart van de defensie kwam te staan. Ook Stefano Denswil kreeg bij afwezigheid van één van het centrale duo de voorkeur boven Van der Hoorn. Uiteindelijk kwam de inmiddels 21-jarige speler tot drie wedstrijden. Door afwezigheid van Joël Veltman aan het begin van dit seizoen mocht Van der Hoorn wel tweemaal spelen. [
]

‘Blind zal het geweldig doen als hij op de juiste manier wordt gebruikt’

www.ajaxfanzone.nl

Toby Alderweireld twijfelt er niet aan dat Daley Blind gaat slagen bij Manchester United. De middenvelder werd niet al te lang geleden nog verguisd door zijn eigen fans, maar groeide in een paar jaar tijd uit tot steunpilaar van Ajax en volwaardig A-international. Wel drukt Alderweireld Louis van Gaal op het hart zijn landgenoot op de juiste manier te gebruiken.

Alderweireld: ‘Ik zie het zeker niet als een verloren jaar, integendeel’

www.ajaxfanzone.nl

Toby Alderweireld verhuisde vorig jaar zomer van Ajax naar AtlĂ©tico Madrid, in de wetenschap dat hij de concurrentiestrijd moest aangaan met Diego GodĂ­n en JoĂŁo Miranda. De verdediger ging voor zijn kans, maar moest toch vaker plaatsnemen op de bank dan hem lief was. Om niet nog zo’n seizoen tegemoet te gaan gaf hij intern aan verhuurd te willen worden en AtlĂ©tico stemde daarmee in. De Spanjaarden wilden Alderweireld echter niet verkopen.

Transferoverzicht oud-Ajacieden

www.ajaxtotaal.nl

Nieuw-Zeeland, Moldavië, Rusland, Thailand, Bulgarije, het zijn zomaar wat landen waar ex-Ajacieden hun carriÚre vervolgden. Gelukkig waren er ook wat transfers in de schijnwerpers met Luis Suarez in de hoofdrol.

Mordovia Saransk (3), Westerlo (3), Feyenoord (3) en Cambuur Leeuwarden (3) pikten de meeste oud-Ajacieden op. Een overzicht vind je hieronder.

Einde Ajax-tijdperk Daley Blind

www.ajax.nl

Net als vorige zomer ziet Ajax ook dit seizoen twee grote Ajacieden naar andere Europese competities vertrekken. Vorig jaar gingen Toby Alderweireld en Christian Eriksen op het laatste moment weg, nu raakt de club Siem de Jong en Daley Blind kwijt. De 24-jarige Blind kwam op achtjarige leeftijd al bij Ajax.

Pages

Subscribe to Toby Alderweireld