Toby Alderweireld

Oud-Ajacieden vechten voor plek in achtste finale

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vandaag is het erop of eronder voor vijf oud-Ajacieden in de laatste poulewedstrijd van het EK. Voor IJsland, België en Zweden is plaatsing voor de volgende ronde namelijk nog geen zekerheid.

Vanavond om 18:00 uur speelt het IJsland van Kolbeinn Sigthorsson de laatste poulewedstrijd. In groep F is alles nog mogelijk. IJsland staat tweede in met evenveel punten als nummer drie Portugal, maar heeft ook nog een kans om groepswinnaar te worden. Winst op Oostenrijk zal voor IJsland waarschijnlijk genoeg zijn om direct door te gaan naar de laatste zestien.

Sánchez: “Heel blij met mijn overstap naar Ajax”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Davinson Sánchez Mina is vandaag door Ajax gepresenteerd als tweede aankoop van deze zomer. De 20-jarige Colombiaan tekent in Amsterdam een contract voor vijf jaar en kijkt uit naar de komende tijd. “Hier kan ik me verder ontwikkelen. Dit is een prachtige dag voor mij. Ik ben heel blij dat ik de overstap naar Ajax heb gemaakt”, vertelt het talent op de officiële website van Ajax.

EK voetbal 2016: Selectie Rode Duivels met de Rugnummers van het Belgisch Elftal

Bron: www.nieuwslog.nl

Op 31 mei 2016 werd de officiële selectie van de Rode Duivels bekend gemaakt. Voor de bondscoach Marc Wilmots was dit wel een uitdaging. Vlak voor het EK waren er een aantal afmeldingen vanwege blessures. Spelers die tijdens de kwalificaties belangrijk waren kunnen hierdoor helaas niet mee.

Aan het team zijn daardoor een aantal verrassingen toegevoegd. Gelukkig bezit België op dit moment genoeg talent om nog steeds een uitstekend elftal mee te nemen naar het EK2016.

EK Voetbal Rode Duivels: Groep E – Voorbeschouwing België – Italië (13 juni 2016)

Bron: www.nieuwslog.nl

Het Europees Kampioenschap staat voor België op het punt van beginnen, waardoor iedereen weer op scherp gezet is. In de groepsfase is België lastig ingedeeld.

Zweden, Ierland en Italië zitten samen met de Rode Duivels in Poule E. Laatstgenoemde opponent zal direct de tegenstander zijn wanneer het EK nog in haar eerste week is. En dat is op papier wel de moeilijkste tegenstander die België kan treffen. Maakt België kans op de volle drie punten?

Welke ex-Ajacieden zijn actief op het EK?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het EK in Frankrijk staat voor de deur. Aanstaande vrijdag start het Europees kampioenschap in Parijs met het duel Frankrijk – Albanië. Ondanks het feit dat het Nederlands elftal afwezig is, zullen er heel wat ex-Ajacieden in actie komen. In dit artikel beschrijft Ajax1.nl alle ex-Ajacieden die aanwezig zijn in Frankrijk.

Rode Duivels nemen drie oud-Ajacieden mee naar EK

Bron: www.ajaxlife.nl

Alderweireld en Vertonghen vormden bij Ajax samen het centrale duo. © Pro Shots

Er gaan slechts twee spelers uit de eredivisie naar het EK en er komt slechts één Ajacied in actie, voor wie moeten we dan juichen? Misschien is België een optie. Tot de EK-selectie van de Rode Duivels behoren maar liefst drie oud-Ajacieden: Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen.

Schöne: “Ik ga eerst met Ajax praten”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Lasse Schöne weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De Deen, die nog tot 2017 onder contract staat bij Ajax, geeft tegenover het Deense Baan dat hij alleen wil blijven als hij kans maakt op meer speeltijd.

“Ik ben op dit moment nog Ajacied en ik wil na de zomer eerst met de nieuwe coach praten. Ik wil weten wat zijn ideeën zijn”, vertelt de spelmaker.  “Het is duidelijk dat ik niet tevreden ben over het afgelopen seizoen en ik zit niet te wachten op nog zo’n jaar. Als de situatie hetzelfde blijft zal ik een nieuwe club moeten vinden.”

Pages

Subscribe to Toby Alderweireld