Toby Alderweireld

Throwback: Uitvak zingt 'Three Little Birds' op Old Trafford

Bron: www.ajaxlife.nl

Bij een finale tussen Ajax en Manchester United gaan de gedachten automatisch terug naar die avond op Old Trafford. De Ajacieden wonnen, maar werden uitgeschakeld. En het uitvak maakte grote indruk. Bijvoorbeeld door uit 3700 kelen 'Three Little Birds' te laten klinken.

Ajax won die avond in februari 2012 in Manchester met 2-1, dankzij een doelpunt in de slotfase van Toby Alderweireld. Die wedstrijd zorgde voor de ommekeer van het seizoen en een paar maanden later was Ajax kampioen.

‘Veltman en Klaassen in belangstelling Spurs’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Met Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Tobias Alderweireld zijn er op dit moment al aardig wat Ajacieden actief bij Tottenham Hotspur en er zouden er deze zomer wellicht twee bij kunnen komen.

The Telegraph meldt dat Joël Veltman en Davy Klaassen in de belangstelling staan van de Spurs. Omdat Tottenham een lager budget heeft dan topclubs als Chelsea, zou het uit een andere vijver willen vissen: de Eredivisie.

‘Volger van de Maand’ mei: Milo ter Reegen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax is één van de bekendste clubs ter wereld. Ajacieden zijn overal te vinden, ook online. Daarom spreken wij elke maand met één van onze volgers over zijn of haar ideale basisopstelling, mooiste Ajax-herinneringen en favoriete Ajax-spelers. Deze keer is de ‘Volger van de Maand’: Milo ter Reegen!

Even voorstellen…“Ik ben Milo ter Reegen, 17 jaar oud, en op internet vooral bekend onder de naam ‘DutchFifaHD’. Ik ben opgegroeid in de omgeving van Rotterdam, maar ondanks dat heb ik toch de juiste club weten te vinden.”

Ajacied en Talent van het Jaar 2017: Sánchez en Dolberg

Bron: www.ajaxlife.nl

Sánchez maakt grote indruk in zijn eerste seizoen bij Ajax. © Pro Shots

Davinson Sánchez is door de supporters op Ajaxlife.nl gekozen tot Ajacied van het Jaar over het seizoen 2016-2017. De Zuid-Amerikaan hield in zijn debuutseizoen Davy Klaassen (tweede) en Kasper Dolberg (derde) achter zich.

Sánchez werd na zijn komst al snel een onomstreden basisspeler. Een analyse van zijn wedstrijdpunten leert ons dat de twintigjarige Colombiaan de publieksprijs vooral dankt aan een uitstekende eerste seizoenshelft, waarin hij maar liefst 50 van zijn 69 punten pakte.

“Met die speelstijl zijn we bij Ajax opgegroeid”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormen sinds vorig seizoen het centrale hart van de verdediging van Tottenham Hotspur. Eerstgenoemde laat weten dat het duo hun succes dankt aan hun tijd bij Ajax. “Bij Ajax speelden we in het begin niet altijd samen, want Jan speelde soms ook op het middenveld. Totdat Martin Jol ons de kans gaf. Het werkte vanaf dag één en voelde direct goed”, vertelt Alderweireld aan The Times.

Pages

Subscribe to Toby Alderweireld