Toby Alderweireld

Riechedly Bazoer, rugnummer zes

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Hij is pas achttien jaar, maar Riechedly Bazoer is al voor het derde opeenvolgende jaar met Ajax mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Bazoer heeft voor aankomend seizoen rugnummer zes toebedeeld gekregen. “Het is een basisnummer ja, maar dat geeft geen garantie dat je speelt,” aldus Bazoer op Ajax.nl.

Dag 2: vliegende keep Onana uit nood in de spits

Bron: www.ajaxlife.nl

Hopelijk zien we Van de Beek nog veel vaker scoren.© Pro Shots

De tweede dag van Ajax in Oostenrijk is de eerste zonder Ricardo Kishna. De aanvaller verliet het trainingskamp vanwege het overlijden van zijn oma. Waar Kishna terugkeerde, gingen de overige Ajacieden door.

Het gebeurt wel vaker dat een Ajacied de opgeslagen tenten in Neustift snel weer verlaat. Toby Alderweireld kreeg al eens te maken met trieste familieomstandigheden en vorig jaar had Siem de Jong amper zijn koffer uitgepakt of kon zijn transfer naar Newcastle United afgerond worden.

Kennismaking mannenvoetbal valt Jong Ajacieden zwaar

Bron: www.ajaxlife.nl

Van Jong Ajax naar Manchester United, het kan wel!© Pro Shots

Jong Ajax speelt vrijdag zijn laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen FC Oss. De ploeg moet nog knokken om dit seizoen in het linkerrijtje van de Jupiler League te eindigen. Belangrijker is de vraag of het elftal, nu het meer weerstand krijgt, ook meer talenten voortbrengt.

Wie terugkijkt naar de selecties van Jong Ajax van 2005 tot 2013 ziet een waar slachtveld. Het merendeel van de spelers haalde het eerste elftal nooit. Ze kwamen of bovendrijven bij andere Nederlandse clubs of zochten hun heil ergens anders.

Feyenoord matst machteloos Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Terwijl Frank de Boer in de rust van de Klassieker voor de zoveelste keer dit seizoen aan een dood paard stond te trekken, nam de hoofdarchitect van het zelfverklaarde ‘Beste Ajax sinds jaren’, Marc Overmars vrolijk afscheid van Daley Blind en (rijkelijk laat, anderhalf jaar na zijn vertrek) Toby Alderweireld.

Volle Arena zwaait kampioenen Alderweireld en Blind uit

Bron: www.ajaxlife.nl

Ze zijn samen goed voor zeven landstitels, Toby Alderweireld en Daley Blind. En in de rust van de klassieker nam het tweetal afscheid van Ajax en zijn supporters. Beide verdedigers spreken hardop de hoop uit om ooit weer eens thuis te komen.

Als er iemand een kind van de club is, dan is het wel Blind. Daley ging als baby al mee met vader Danny en beleefde prachtige tijden. Zoals zo veel kinderen van de club waren er niet alleen maar prachtige tijden, maar ook donkere dagen.

Pages

Subscribe to Toby Alderweireld