Toby Alderweireld

Van der Hoorn: “Ik kan niet eeuwig blijven wachten”

ajax1.nl

Vorig seizoen kwam Mike van der Hoorn voor vier miljoen over van FC Utrecht. Hij werd gehaald als vervanger van Toby Alderweireld, die een stapje hogerop ging bij Atletico Madrid. Van der Hoorn werd echter gepasseerd in de revue door Joël Veltman, die naast Niklas Moisander in het hart van de defensie kwam te staan. Ook Stefano Denswil kreeg bij afwezigheid van één van het centrale duo de voorkeur boven Van der Hoorn. Uiteindelijk kwam de inmiddels 21-jarige speler tot drie wedstrijden. Door afwezigheid van Joël Veltman aan het begin van dit seizoen mocht Van der Hoorn wel tweemaal spelen. […]

Alderweireld: ‘Ik zie het zeker niet als een verloren jaar, integendeel’

www.ajaxfanzone.nl

Toby Alderweireld verhuisde vorig jaar zomer van Ajax naar Atlético Madrid, in de wetenschap dat hij de concurrentiestrijd moest aangaan met Diego Godín en João Miranda. De verdediger ging voor zijn kans, maar moest toch vaker plaatsnemen op de bank dan hem lief was. Om niet nog zo’n seizoen tegemoet te gaan gaf hij intern aan verhuurd te willen worden en Atlético stemde daarmee in. De Spanjaarden wilden Alderweireld echter niet verkopen.

Transferoverzicht oud-Ajacieden

www.ajaxtotaal.nl

Nieuw-Zeeland, Moldavië, Rusland, Thailand, Bulgarije, het zijn zomaar wat landen waar ex-Ajacieden hun carrière vervolgden. Gelukkig waren er ook wat transfers in de schijnwerpers met Luis Suarez in de hoofdrol.

Mordovia Saransk (3), Westerlo (3), Feyenoord (3) en Cambuur Leeuwarden (3) pikten de meeste oud-Ajacieden op. Een overzicht vind je hieronder.

Einde Ajax-tijdperk Daley Blind

www.ajax.nl

Net als vorige zomer ziet Ajax ook dit seizoen twee grote Ajacieden naar andere Europese competities vertrekken. Vorig jaar gingen Toby Alderweireld en Christian Eriksen op het laatste moment weg, nu raakt de club Siem de Jong en Daley Blind kwijt. De 24-jarige Blind kwam op achtjarige leeftijd al bij Ajax.

Pages

Subscribe to Toby Alderweireld