Toby Alderweireld

Kritische noten Ling over het aankoopbeleid van Ajax

www.ajaxlife.nl

Het 'boerenlullenverstand' van Ling vertelt dat het beter kan.© ProShots

Het had allemaal heel anders kunnen lopen. Tscheu La Ling is vandaag de dag geen directeur van Ajax, maar een van de verantwoordelijken bij AS Trencin. Als Ling wel in dienst was getreden bij Ajax, had het aankoopbeleid er misschien anders uitgezien.

Een van de grootste discussiepunten rondom Ajax, zelfs na vier kampioenschappen op rij, is het beleid dat wordt gevoerd als het aankomt op de poppetjes. Ajax wil de beste jonge ploeg van Europa zijn, toptalenten verkopen aan grote clubs en nieuwe helden opleiden.

Ling kraakt aankoopbeleid Ajax

www.ajaxshowtime.com

Ling focust zich sindsdien volledig op AS Trencin, zijn club in Slowakije, waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft gesloten. 'Wat wij doen en waar het om gaat, is scouten en opleiden: en niks kopen', begint Ling over AS Trencin. 'Als spelers vertrekken, moet je nieuwe klaar hebben staan. Regeren is vooruitzien, althans volgens mijn boerenlullenverstand.'

Voor het eerst sinds jaren geen Belgen bij Ajax; hoe kan dat?

www.ajaxlife.nl

Alderweireld en Vertonghen waren een goed Belgisch duo bij Ajax.© ProShots

Sinds het debuut van Jelle van Damme bij Sparta - Ajax in april 2002 zaten er jaren achter elkaar Belgen in de selectie van Ajax. Sinds dit seizoen niet meer. Hoe komt dat toch?

Met het vertrek van Toby Alderweireld begin vorig seizoen kwam er een einde aan een tijdperk. Een tijdperk met spelers als Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen, maar ook minder geslaagde Belgen als Stanley Aborah en Tom Soetaers.

Nederlandse jeugdopleidingen halen meer buitenlands talent

www.vi.nl

De KNVB heeft er een aandachtspunt bij. In tegenstelling tot Feyenoord heeft na Ajax ook PSV een gedeelte van de focus op het gebied van jeugdscouting naar het buitenland verplaatst. ?Zijn ze cht beter dan de spelers die ze al hebben??

In zijn wekelijkse column in De Telegraaf ontleedde Johan Cruijff enkele weken geleden in een paar zinnen het probleem van het Engelse nationale voetbal: ?Te veel buitenlanders die de Engelse talenten blokkeren en een gebrekkige opleiding?, oordeelde Nederlands beste voetballer ooit.

Van der Hoorn: “Ik kan niet eeuwig blijven wachten”

ajax1.nl

Vorig seizoen kwam Mike van der Hoorn voor vier miljoen over van FC Utrecht. Hij werd gehaald als vervanger van Toby Alderweireld, die een stapje hogerop ging bij Atletico Madrid. Van der Hoorn werd echter gepasseerd in de revue door Joël Veltman, die naast Niklas Moisander in het hart van de defensie kwam te staan. Ook Stefano Denswil kreeg bij afwezigheid van één van het centrale duo de voorkeur boven Van der Hoorn. Uiteindelijk kwam de inmiddels 21-jarige speler tot drie wedstrijden. Door afwezigheid van Joël Veltman aan het begin van dit seizoen mocht Van der Hoorn wel tweemaal spelen. […]

Alderweireld: ‘Ik zie het zeker niet als een verloren jaar, integendeel’

www.ajaxfanzone.nl

Toby Alderweireld verhuisde vorig jaar zomer van Ajax naar Atlético Madrid, in de wetenschap dat hij de concurrentiestrijd moest aangaan met Diego Godín en João Miranda. De verdediger ging voor zijn kans, maar moest toch vaker plaatsnemen op de bank dan hem lief was. Om niet nog zo’n seizoen tegemoet te gaan gaf hij intern aan verhuurd te willen worden en Atlético stemde daarmee in. De Spanjaarden wilden Alderweireld echter niet verkopen.

Transferoverzicht oud-Ajacieden

www.ajaxtotaal.nl

Nieuw-Zeeland, Moldavië, Rusland, Thailand, Bulgarije, het zijn zomaar wat landen waar ex-Ajacieden hun carrière vervolgden. Gelukkig waren er ook wat transfers in de schijnwerpers met Luis Suarez in de hoofdrol.

Mordovia Saransk (3), Westerlo (3), Feyenoord (3) en Cambuur Leeuwarden (3) pikten de meeste oud-Ajacieden op. Een overzicht vind je hieronder.

Pages

Subscribe to Toby Alderweireld