Toby Alderweireld

Kennismaking mannenvoetbal valt Jong Ajacieden zwaar

Bron: www.ajaxlife.nl

Van Jong Ajax naar Manchester United, het kan wel!© Pro Shots

Jong Ajax speelt vrijdag zijn laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen FC Oss. De ploeg moet nog knokken om dit seizoen in het linkerrijtje van de Jupiler League te eindigen. Belangrijker is de vraag of het elftal, nu het meer weerstand krijgt, ook meer talenten voortbrengt.

Wie terugkijkt naar de selecties van Jong Ajax van 2005 tot 2013 ziet een waar slachtveld. Het merendeel van de spelers haalde het eerste elftal nooit. Ze kwamen of bovendrijven bij andere Nederlandse clubs of zochten hun heil ergens anders.

Feyenoord matst machteloos Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Terwijl Frank de Boer in de rust van de Klassieker voor de zoveelste keer dit seizoen aan een dood paard stond te trekken, nam de hoofdarchitect van het zelfverklaarde ‘Beste Ajax sinds jaren’, Marc Overmars vrolijk afscheid van Daley Blind en (rijkelijk laat, anderhalf jaar na zijn vertrek) Toby Alderweireld.

Volle Arena zwaait kampioenen Alderweireld en Blind uit

Bron: www.ajaxlife.nl

Ze zijn samen goed voor zeven landstitels, Toby Alderweireld en Daley Blind. En in de rust van de klassieker nam het tweetal afscheid van Ajax en zijn supporters. Beide verdedigers spreken hardop de hoop uit om ooit weer eens thuis te komen.

Als er iemand een kind van de club is, dan is het wel Blind. Daley ging als baby al mee met vader Danny en beleefde prachtige tijden. Zoals zo veel kinderen van de club waren er niet alleen maar prachtige tijden, maar ook donkere dagen.

Deze week op Ajax TV

Bron: www.ajax.nl

Deze week is er op Ajax TV aandacht voor Ajax 1, Jong Ajax, de Ajax Vrouwen en de Ajax-jeugdteams. Uiteraard wordt er uitgebreid teruggeblikt op de teleurstellend verlopen Klassieker (0-0) en het afscheid van Toby Alderweireld en Daley Blind. Later in de week gaat de focus op Vitesse - Ajax.

Pages

Subscribe to Toby Alderweireld