Toby Alderweireld

“Met die speelstijl zijn we bij Ajax opgegroeid”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormen sinds vorig seizoen het centrale hart van de verdediging van Tottenham Hotspur. Eerstgenoemde laat weten dat het duo hun succes dankt aan hun tijd bij Ajax. “Bij Ajax speelden we in het begin niet altijd samen, want Jan speelde soms ook op het middenveld. Totdat Martin Jol ons de kans gaf. Het werkte vanaf dag één en voelde direct goed”, vertelt Alderweireld aan The Times.

Vier Ajacieden op ‘talentenlijst FFT’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

FourFourTwo heeft een lijst opgeteld met de beste talenten onder de 21 jaar. Ajax is in de lijst goed vertegenwoordigd. Jairo Riedewald (26), Davinson Sánchez (28), Riechedly Bazoer (36) en Kasper Dolberg (57) behoren volgens de Engelse site tot de beste 59 talenten van de wereld.

Jairo Riedewald – Plaats 26

Ziyech over goal: “Was bewust”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Hoewel de goal van Hakim Ziyech er wat opmerkelijk uit zag, was het volgens de speler zelf bewust: “Ik wist dat de keeper uit kwam. En hij is niet de kleinste, dus als je hem dan laag speelt, duurt het even wat langer voordat hij op de grond ligt. De beste optie was dus laag schieten”, vertelt hij aan de NOS.

Blind en Zlatan verliezen, eerste zege De Boer

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Hoe vergaat het Wesley Sneijder in Turkije? Heeft Zlatan Ibrahimovic nog een legendarisch doelpunt gemaakt? En hoe gaat het bij de Spurs van Eriksen, Alderweireld en Vertonghen? In deze rubriek op Ajax1.nl kijken we wekelijks naar de prestaties van een aantal ex-Ajacieden in het buitenland. In deze beslissende weken in de verschillende competities proberen we meer verslag uit te brengen van de verrichtingen van de ex-Ajacieden. In deze editie is er speciale aandacht voor Zlatan Ibrahimovic, Daley Blind en Frank de Boer.

Pages

Subscribe to Toby Alderweireld