Ajax stelt laat orde op zaken tegen H'veen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zondagmiddag een moeizame, maar verdiende zege geboekt op SC Heerenveen. In de tweede helft zetten de Amsterdammers orde op zaken: 4-1. 

Vlak voor aanvang van het duel ging het maar over één ding: de keuze van coach Erik ten Hag om Rasmus Nissen Kristensen op te stellen en Joël Veltman te passeren. De aanvoerder begon op de bank en zag Matthijs de Ligt (18) zijn aanvoerdersband overnemen. Klaas-Jan Huntelaar keerde terug in de basis.

Ajax ging daverend van start, maar de ervaren aanvalsleider had wel tot zeven keer toe zijn vizier niet op scherp staan. Schoten van dichtbij gingen over, een volley in de tweede helft belandde op de lat. Uitgerekend een verdediger moest een kansenmissend Ajax op voorsprong brengen. De Ligt sloop mee naar voren, werd bediend door Hakim Ziyech en rondde prima af: 1-0.

Lang genoot Ajax niet van de voorsprong, want vrijwel direct na de 1-0 was daar Martin Ødegaard. De Noor, ooit in verband gebracht met Ajax, haalde fraai uit van afstand en Onana was kansloos: 1-1. Dit bleek ook de ruststand, met bij het fluitsignaal geringe fluitconcerten tot gevolg.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/111231/ajax-stelt-laat-orde-op-zaken-tegen-hveen