Opstelling

In de wandelgangen bij Standard: sparen voor Anderlecht?

Bron: www.ajaxlife.nl

Janković gaat geen spelers sparen, maar misschien toch wel. © Pro Shots

Dat Ajax zondag FC Utrecht op bezoek krijgt, is vast bekend bij de meeste Ajacieden. Maar of er al Ajacieden bezig zijn met dat duel? Neuh, dat komt pas na de wedstrijd tegen Standard Luik. Bij de bezoekers ligt dat anders, voor hen staat zondag de Belgische klassieker op het programma en dat werpt zijn schaduw vooruit.

Vernieuwd Ajax dompelt PEC verder in de problemen

Bron:

Met een vernieuwde opstelling heeft Ajax geen enkele moeite gehad met PEC Zwolle. In eigen huis won het elftal van Peter Bosz met 5-1, vooral dankzij een vlammende tweede helft. Via Wout Brama kwam PEC Zwolle nog wel vroeg op voorsprong in de Amsterdam ArenA, maar Ajax kantelde de score via treffers van Davinson Sanchez (2), Kasper Dolberg (2) en Bertrand Traoré.

Het luxeprobleem van Ajax; de opties van Bosz

Bron:

In niet één wedstrijd wist Ajax dit seizoen negentig minuten lang te imponeren, maar daar kwam woensdagavond verandering in. Willem II werd door een sprankelend en fris Ajax op een kansloze 5-0 nederlaag getrakteerd. Opvallend, aangezien Peter Bosz juist in die wedstrijd zijn opstelling op tien posities had gewijzigd. Daardoor staat de coach nu voor een flink luxeprobleem. FCUpdate.nl bespreekt de lastige puzzel die de oefenmeester moet leggen.

Bosz: 'Schöne ook een geweldige speler'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-trainer Peter Bosz heeft voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle zijn opstelling verklaard. De oefenmeester kiest in zijn basiself voor onder meer Daley Sinkgraven, Lasse Schöne en Kasper Dolberg.

'Riedewald heeft het uitstekend gedaan, maar Schöne is ook een geweldige speler', legt Bosz tegenover FOX Sports uit waarom hij de Deen verkiest boven het talent. Ook Dolberg mag rekenen op een basisplaats. 'Dolberg was ziek, maar hij heeft vrijdag weer mee kunnen trainen. We gaan even kijken hoe lang hij het gaat volhouden vandaag.'

Pages

Subscribe to Opstelling