Opstelling

Bosz: 'Zijn luxe keuzes die je moet maken'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Bij Ajax TV heeft Peter Bosz zijn opstelling voor het duel uit bij Excelsior toegelicht. Onder meer de beslissing om Viergever op de bank te zetten, was een lastige, vertelt Bosz.

'Viergever vond ik de moeilijkste beslissing. Hij doet het geweldig al het hele seizoen. Hij heeft het zowel als linkercentrale en als linksback goed gedaan, maar het zijn luxe keuzes die je moet maken. Soms ook moeilijk om uit te leggen', begint Bosz. 

Opstellingen Excelsior – Ajax, Dolberg ontbreekt wegens liesblessure

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax begint om 14:30 uur aan de uitwedstrijd tegen Excelsior en zal dat zonder Kasper Dolberg moeten doen. De spits heeft aan het duel met FC Kopenhagen een kneuzing in zijn liesstreek opgelopen en zal worden vervangen door Bertrand Traore. Hierdoor zal Justin Kluivert starten als rechtsbuiten. 

Opstelling Excelsior: Hahn, Karami, Mattheij, De Wijs, Massop, Faik, Koolwijk, Hadouir, Fredy, Van Duinen, Elbers

Tete en Sinkgraven basis tegen Excelsior

Bron: www.ajaxshowtime.com

Peter Bosz heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling voor Excelsior-uit. Onder meer Joël Veltman en Nick Viergever zitten op de bank, Kenny Tete en Daley Sinkgraven staan daardoor op de backposities. Justin Kluivert vervangt de geblesseerde Kasper Dolberg.

Tete viel donderdag tegen Kopenhagen met verve in voor de geblesseerd uitgevallen Veltman. Bosz geeft Tete tegen Excelsior weer minuten in de basis. Sinkgraven keert na een lichte blessure, hij zat tegen Kopenhagen op de bank, weer terug in de basis. Dit gaat dus ten koste van Viergever.

Dolberg mist Excelsior door kneuzing bij lies

Bron: www.ajaxshowtime.com

Kasper Dolberg komt zondagmiddag niet in actie voor Ajax bij Excelsior. De jonge spits liep in het duel met Kopenhagen donderdag een kneuzing bij zijn liesstreek op. Dit meldt Ajax op Twitter.

De Deens international speelde donderdag tegen Kopenhagen nog de volle negentig minuten mee en bepaalde door een penalty mede de eindstand op 2-0, waardoor Ajax doordrong tot de kwartfinales van de Europa League. Nu blijkt dat de wedstrijd voor de spits niet alleen rozengeur en maneschijn was, gezien de kneuzing in zijn lies.

Opstellingen Ajax – FC Kopenhagen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax begint om 21;00 uur aan de return in de Europa League tegen FC Kopenhagen. Donny van de Beek vervangt zoals verwacht de geschorste Davy Klaassen en verder start Matthijs de Ligt in de basis.

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Donny van de Beek, Lasse Schone, Hakim Ziyech, Bertrand Traore, Kasper Dolberg, Amin Younes

Opstelling FC Kopenhagen: Olsen, Ankersen, Okore, Johansson, Augustinsson, Gregus, Kvist, Matic, Toutouh, Santander, Cornelius

Likes(15)Dislikes(5)

Pages

Subscribe to Opstelling