Opstelling

Ajax begint 2015 niet overtuigend, maar wint wel

www.ajaxlife.nl

Kishna en Klaassen vieren de eerste treffer van 2015.© Pro Shots

Zo. De eerste drie punten van 2015 zijn binnen. Overtuigend ging het echter niet vanavond tegen FC Groningen. Ajax won met grote moeite, en een dosis geluk: 2-0.

De opstelling van Ajax kende geen verrassingen. Tien van de elf basisspelers begonnen ook in het oefenduel met Schalke 04. De geblesseerde Veltman werd, zoals verwacht, vervangen door Van der Hoorn.

Geen verrassingen in opstelling Ajax

www.ajaxtotaal.nl

Ajax zal met de verwachte elf namen aantreden tegen FC Groningen, straks om 20.00 uur. Dit betekent dat Jaïro Riedewald, net als in de laatste wedstrijd voor de winterstop, de voorkeur krijgt boven Nick Viergever op linksback. Anwar El Ghazi zit weer op de bank, omdat Lasse Schöne en Ricardo Kishna spelen. Zoals bekend vervangt Mike van der Hoorn de geblesseerde Joël Veltman.

Schöne zorgt voor 'tweestrijd' tussen El Ghazi en Kishna

www.ajaxlife.nl

El Ghazi moet soms toekijken omdat Schöne basis staat.© Pro Shots

Als Lasse Schöne een zekerheidje is voor Frank de Boer, blijft er slechts ruimte over voor een echte vleugelflitser. De trainer moet dus keuzes maken. Anwar el Ghazi en Ricardo Kishna strijden met elkaar om de andere positie op de vleugels.

Schöne is eigenlijk geen buitenspeler, maar het experiment met de Deen rechtsvoor beviel tijdens de uitwedstrijd FC Twente (0-2) begin 2013 zo goed dat hij sindsdien geregeld daar opduikt. Het zorgt er echter ook voor dat De Boer een keuze moet maken tussen El Ghazi en Kishna.

Opstellingen Ajax – Schalke’04

ajaxfanzone.nl

Ajax speelt om 15:30 uur een oefenwedstrijd tegen Schalke’04 in het Al-Sadd Stadium in Doha ter afsluiting van het trainingskamp in Qatar. De wedstrijd is  live te zien op Ziggo kanaal 12 en op Ajax Exclusive TV.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joél Veltman, Niklas Moisander, Jairo Riedewald; Davy Klaassen, Thulani Serero, Lucas Andersen; Lasse Schöne, Arek Milik, Ricardo Kishna.

Opstellingen Ajax - Schalke 04

www.ajax.nl

Frank de Boer is van plan vanmiddag in het oefenduel met Schalke 04 zijn beoogde basisopstelling voor de tweede seizoenshelft de volledige wedstrijd te laten spelen. Geen verrassingen derhalve bij Ajax. Het duel begint om 15:30 uur en is live te zien op Ziggo kanaal 12 en op Ajax Exclusive TV.

Riedewald krijgt basisplek tegen Schalke '04

www.ajaxlife.nl

De Boer is erg te spreken over de ontwikkeling van Bazoer.© Björn Martens

Het gebeurt niet heel erg vaak dat een opstelling ruimschoots van tevoren helemaal vaststaat, maar tijdens het trainingskamp in Qatar is dat wel het geval. Gevraagd naar de basiself tegen Schalke 04 (en daarmee eigenlijk naar het basisteam voor de tweede seizoenshelft) liet De Boer in elk geval doorschemeren dat Viergever terug is verwezen naar de bank.

Pages

Subscribe to Opstelling