Opstelling

Opstellingen FC Barcelona – Ajax

ajaxfanzone.nl

Ajax zal om 20:45 uur beginnen aan het Champions League duel met FC Barcelona in Camp Nou. Niki Zimling begint bij Ajax in de basis terwijl Barcelona het zonder Sergio Busquets zal moeten doen. De wedstrijd staat onder leiding van de Schotse arbiter Collum. Hierbij de opstellingen van beide elftallen.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen, Piqué, Rakitic, Pedro, Iniesta, Messi, Neymar, Mascherano, Bartra, Alba, Alves

Opstellingen FC Barcelona – Ajax

www.ajaxtotaal.nl

De opstellingen voor het CL duel tussen Barcelona en Ajax zijn bekend gemaakt. Opvallende naam bij Ajax is de gehuurde Zimling. Die speelt door blessures van Boilesen en Serero. Bij Barcelona ontbreken onder meer Busquets en Vermaelen.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Alves, Bartra, Piqué, Alba; Rakitic, Mascherano, Iniesta; Pedro, Messi, Neymar.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Zimling, Andersen; Schöne, Sigthórsson, Kishna.

Wedstrijdpraat: FC Barcelona – Ajax (2-0)

ajax1.nl

Na het teleurstellende resultaat tegen FC Twente (1-1), zal Ajax veel sterker moeten spelen om het FC Barcelona lastig te maken. Frank de Boer heeft één wijziging gemaakt, Niki Zimling vervangt de geblesseerde Thulani Serero. Dat betekent dat Ricardo Kishna en Kolbeinn Sigthórsson opnieuw in de basis staan en dat Anwar El Ghazi en Arkadiusz Milik plaats nemen op de bank. Scoreverloop: 7. Neymar 1-0 24. Messi 2-0 Kaarten: 32. Veltman (geel) 69. Van Rhijn (geel) Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Zimling (56.

[Update] Opstelling Ajax bekend

www.ajaxshowtime.com

Update 19.35 uur:

Frank de Boer heeft zojuist zijn opstelling bekendgemaakt en kiest voor Nick Viergever als linksback. Daarnaast vervangt Niki Zimling de geblesseerde Thulani Serero op het middenveld. Lucas Andersen krijgt een plek als linkshalf en Kolbeinn Sigthórsson is, zoals verwacht, aanvalsleider.

Opstelling Ajax:  Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Zimling, Andersen; Schöne, Sigthórsson, Kishna.

Wissels: Boer, Duarte, Riedewald, Milik, El Ghazi, Denswil, Menig. 

Ajax mist ervaren krachten, dus moeten anderen opstaan

www.ajaxlife.nl

Thulani Serero kan het middenveld van Barça morgen niet ontregelen.© Pro Shots

Gaat Jairo Riedewald beginnen, of wordt toch Nick Viergever de linksback in Camp Nou? En gaat Niki Zimling dan als controleur het veld in? Frank de Boer weet de antwoorden, maar houdt zijn lippen op elkaar.

Ajax mist tegen FC Barcelona Nicolai Boilesen (hersenschudding) en Thulani Serero (hamstring). “Dat zijn wel twee spelers met ervaring in de Champions League,” zo stelde De Boer. “Andere spelers die nu in actie moeten komen, hebben niet gespeeld onder deze omstandigheden.”

Wedstrijdpraat: FC Twente – Ajax

ajax1.nl

“Een week geen Ajax, is een week niet geleefd”, het is vorige week vaak genoeg gezegd. Gelukkig duurt zo’n interlandperiode dan ook maar een weekje. Met FC Twente – Ajax wordt de Eredivisie op een mooie manier hervat. Een pittige pot. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (0-0) zijn er een paar wijzigingen; Viergever vervangt de geblesseerde Moisander, Lucas Andersen start op het middenveld en Kishna begint in de aanval. Kolbeinn Sigthorsson begint ‘gewoon’ in de basis. De wedstrijd begint om 20.45u en staat onder leiding van Pol van Boekel.

Opstelling Twente – Ajax

ajaxfanzone.nl

Ajax speelt vandaag de uitwedstrijd tegen Twente. Nick Viergever wordt door Frank de Boer ingezet. Ook Andersen en Kishna staan in de basis.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nick Viergever; Davy Klaassen, Thulani Serero, Lucas Andersen; Lasse Schöne, Kolbeinn Sigthórsson, Ricardo Kishna

Opstelling FC Twente: Marsman; Martina, Bengtsson, Schilder, Bjelland; Ebecilio, Ziyech, Mokotjo; Corona, Castaignos, Miyaichi

Likes(2)Dislikes(1)

Opstellingen: Viergever linksback

www.ajaxtotaal.nl

De opstellingen voor het uitduel tegen FC Twente in de Grolsch Veste zijn bekend, bij Ajax speelt Viergever linksback en Serero als controlerende verdediger door de blessure van Boilesen.

Ajax: Cillessen; v Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Sigthorsson, Kishna.

FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Ziyech, Miyaichi, Castaignos, Corona.

Ligeon waarschijnlijk in de basis bij Jong Oranje; El Ghazi op de bank

ajaxfanzone.nl

Ruben Ligeon zal zeer waarschijnlijk in de basis starten van Jong Oranje in de belangrijke Play-Off wedstrijd tegen Jong Portugal van vanavond, zo melden zowel De Telegraaf als het Algemeen Dagblad deze ochtend afgaande op de trainingen van Jong Oranje.

De andere Ajacied in de selectie, Anwar El Ghazi, moet nog genoegen nemen met een plaats op de bank. Trainer Adri Koster geeft de voorkeur aan Ola John op rechtsvoor en Elvis Manu op links. Jong Oranje – Jong Portugal begint vanavond om 18.30 uur en wordt live uitgezonden door Fox Sports.

Opstelling Ajax – PEC

ajaxfanzone.nl

Ajax speelt vandaag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Ondanks zijn goede prestaties zit Nick Viergever toch op de bank. Frank de Boer geeft Schöne,  Sigthorsson en Andersen een plaats in de spits.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen; Davy Klaassen, Niki Zimling, Thulani Serero; Lasse Schöne, Kolbeinn Sigthórsson, Lucas Andersen

PEC: Hahn, Hinthum, Broerse, Werff, van Polen; Lam, Rienstra; Thomas, Drost, Saymak; Necid

Likes(0)Dislikes(0)

Pages

Subscribe to Opstelling