Opstelling

Veltman: “Bij het tweede doelpunt was het klaar”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Joël Veltman wist dat Ajax gisteren na het doelpunt van Mike van der Hoorn de drie punten veilig had gesteld. “Bij ons tweede doelpunt was het klaar”, vertelt hij aan Metro. “Twente kreeg in de eerste helft een paar goede kansen en ook in de tweede helft. Als het een beetje tegen had gezeten stond zo die 1-1 op het bord en dan wordt alles anders. Maar we hebben hiermee wel een klein tikkie uitgedeeld aan PSV. Zij dachten met 6-2 ‘nou we komen dichterbij’, maar dan winnen wij met 4-0.”

Veltman zondag mogelijk weer centraal

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Door de schorsing van Mitchell Dijks moet Frank de Boer weer gaan schuiven met zijn opstelling. Nick Viergever lijkt daarbij de ideale kandidaat om op de linksbackpositie te gaan spelen tegen FC Twente. Als gevolg van deze verandering zou Joël Veltman mogelijk weer in het hart van de verdediging komen te staan. Tegenover Voetbal International laat de viceaanvoerder weten dit geen enkel probleem te vinden.

De Boer passeert Bazoer: 'Leven is hard'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Riechedly Bazoer, die normaal gesproken bij Ajax op het middenveld een zekerheidje is, is door trainer Frank de Boer gepasseerd voor het uitduel met sc Heerenveen. De oefenmeester geeft een uurtje voor de aftrap tekst en uitleg voor de camera's van FOX Sports.

'Hij is wat minder in vorm, dus dan kijk je wat je op de bank hebt. Het is ook niet erg, ik heb een goed gesprek met hem gehad. Ik zei dat hij verschrikkelijk trots mag zijn op zijn seizoen: basisspeler, Nederlands elftal...', zegt De Boer. 'Nu is het even wat minder. Het leven van een sporter is soms hard.'

Opstellingen SC Heerenveen – Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Frank de Boer heeft zijn opstelling bekendgemaakt voor het duel met SC Heerenveen. Riechedly Bazoer start vanaf de bank want de speler is volgens De Boer niet in vorm. Thulani Serero keert daardoor terug op het middenveld en maakt Lasse Schone zijn rentree in de voorhoede. Ook Mitchell Dijks is weer terug na een voetblessure en start in de basis.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Marzo, Otigba, Van Aken, Bijker; Van den Boomen, Thorsby, Van den Berg; Zeneli, Te Vrede, Larsson.

Ajax ontsnapt maar levert wel punten in: 2-2

Bron: ajaxfanzone.nl

De kampioensrace in de eredivisie bereikt een climax. Ajax dreigde te verliezen in de eigen ArenA, kwam met 0-2 achter, maar veroverde in de laatste vijf minuten toch een punt tegen FC Utrecht: 2-2.

Frank de Boer had gekozen voor een 3-4-3 opstelling hetgeen ten koste ging van Mitchell Dijks maar Daley Sinkgraven een basisplaats opleverde. Het leverde Ajax weinig rendement want op het middenveld leken spelers elkaar in de weg te lopen en bovendien werd het gevaar van de altijd opkomende Dijks gemist. Ook Armin Younes leek zijn maatje op links node te missen.

LIVE 14.30 uur: Ajax B1 - PSV B1 (0-0)

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dit is het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag. Allereerst speelt de C2 van Ajax om 10.00 uur tegen AZ C2. Bij winst op de Alkmaarders zijn de Amsterdamse talenten kampioen. Vervolgens speelt om 12.00 uur de D1 van Ajax op sportcomplex De Toekomst in de halve finale van het bekertoernooi tegen JVOZ D1. Om 14.30 uur tenslotte zullen wij verslag doen van Ajax B1 dat de uiterst belangrijke topper speelt tegen PSV B1.

Pages

Subscribe to Opstelling