Ajax op weg naar titel na ruime zege

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zondagmiddag een mooie, ruime en belangrijke overwinning geboekt op FC Twente. Er moest gewonnen en dat deden de Amsterdammers met 4-0. Vaclav Cerny, Mike van der Hoorn, Viktor Fischer en Amin Younes scoorden. 

Frank de Boer stuurde Kenny Tete als linksback, Vaclav Cerny als rechtsbuiten en Thulani Serero voor Riechedly Bazoer het veld in en dat wierp vanaf minuut een zijn vruchten af. De gelegenheidslinksback stond ouderwets zijn mannetje, Serero dicteerde het spel van Ajax en Cerny had het, ondanks slordigheden, bij vlagen op zijn heupen.

De Amsterdammers begonnen stormachtig aan het duel met FC Twente, waar Arek Milik in de absolute beginfase een vrije trap hard op Marsman schoot. Ajax bleef aanzetten en na een goede voorzet van een goed spelende Joël Veltman, kopte Milik in de korte hoek op Marsman.

Naar mate de eerste helft vorderde ging Ajax wat minder spelen, en kreeg FC Twente zowaar wat kansjes via El Azzouzi. De tussenstanden in Eindhoven kwamen ook constant door in het stadion, en dat had neerslag in het veld, leek het wel.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/96313/ajax-op-weg-naar-titel-na-ruime-zege