De Graafschap

Wang keert Ajax andere wang toe en gaat naar Portugal

www.ajaxlife.nl

De enige keer dat Wang in de basis stond, was tegen De Graafschap.© Proshots

Het avontuur van Chengkuai Wang bij Jong Ajax blijft beperkt tot 84 minuten. De eerste Chinees in dienst van de recordkampioen maakt een transfer naar SC Coimbrões.

Wang (19) stond sinds oktober 2013 onder contract bij Ajax, maar de middenvelder slaagde er niet in om zijn stempel te drukken. Bij Jong Ajax werd slechts twee keer een beroep op hem gedaan. Hij zat wel geregeld bij de wedstrijdselectie.

Openingsduel vaak geen probleem voor Ajax

www.ajaxshowtime.com

De recordkampioen was de betere in 26 van de 29 thuisduels waarmee de competitie geopend werd. Ajax won naast DWS in 1958 ook niet van Roda (2001) en AZ (2012) in eigen stadion.

De laatste vijf openingswedstrijden van Ajax:2009/2010 | FC Groningen - Ajax 0-22010/2011 | FC Groningen - Ajax 2-22011/2012 | De Graafschap - Ajax 1-42012/2013 | Ajax - AZ 2-22013/2014 | Ajax - Roda JC 3-0

Ajax oefent in Rijnsburg tegen Aalborg BK

www.ajaxlife.nl

Aalborg en Lyon zijn geen RKC en De Graafschap.© Proshots

De plek is misschien nog wel bijzonderder dan de tegenstander. Ajax gaat een oefenpotje foebele in Rijnsburg. Niet tegen Topklasser Rijnsburgse Boys, maar Deens kampioen Aalborg BK.

De oefenwedstrijd wordt zaterdag 12 juli gespeeld en de aftrap is om 14.30 uur. De plaats van handeling is dus niet een stadion, maar sportpark Middelmors. Dat komt eigenlijk best wel onverwacht. Info over kaartverkoop staat op het digitale thuis van Rijnsburgse Boys.

Ajax krijgt 2 ton voor transfer Djavan Anderson naar AZ

www.ajaxtotaal.nl

Djavan Anderson verruilt Ajax voor AZ, de 19 jarige verdediger ziet te weinig perspectief in Amsterdam. AZ betaalt Ajax 2 ton en technisch manager Marc Overmars bedong bovendien nog een doorverkooppercentage. 

Anderson kwam dit seizoen slechts 8 keer uit voor Ajax 2 en stond daarmee stil in zijn ontwikkeling. In totaal kwam hij 11 keer uit voor Oranje U17 en 3 keer voor Oranje U18, maar sindsdien is hij jeugdinternational af.  In Alkmaar hoopt Anderson een nieuw elan aan zijn carrière te geven.

Jong Ajax onder leiding van Stam en Ulderink begonnen

www.ajaxlife.nl

Eerste training betekent vaak vooral trainen zonder bal.© Ajax Images

Voor Jong Ajax is het seizoen weer begonnen. Het tweede elftal, onder leiding van de nieuwe trainers Jaap Stam en Andries Ulderink, stond maandag voor het eerst dit voetbaljaar op het trainingsveld. Opmerkelijk vroeg, want de eerste competitiewedstrijd staat pas in de derde week van augustus op het programma.

Dan komt Telstar op bezoek. Een herhaling van de openingswedstrijd van vorig seizoen toen Jong Ajax debuteerde in de Jupiler League. De wedstrijd wordt gespeeld op maandag 11 augustus.

Jong Ajax kan bijna weer aan de bak

ajax1.nl

Terwijl heel Nederland de komende weken in de ban is van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, hervat Jong Ajax komende maandag alweer de training. Na het vertrek van Fons Groenendijk is het de beurt aan het nieuwe trainerskoppel Jaap Stam en Andries Ulderink om zoveel mogelijk spelers vanuit de beloftenploeg te laten doorstromen naar het eerste elftal.

KNVB maakt definitief programma bekend

ajax1.nl

Seizoen 2014/’15 trapt in het weekeinde van 8, 9 en 10 augustus af met onder andere de Eredivisiewedstrijden ADO Den Haag – Feyenoord, Ajax – Vitesse en Willem II – PSV. De Jupiler League gaat in hetzelfde weekeinde van start met onder andere Roda JC – RKC Waalwijk, FC Emmen – De Graafschap en Sparta Rotterdam – FC Den Bosch.

Ajax blijft financieel een van gezondste clubs

www.ajaxlife.nl

Ajax hoeft niet heel erg op de centjes te letten, vindt de KNVB.© Ajax Life

Soms is nieuws niet echt nieuws. Bijvoorbeeld wanneer de KNVB weer de financiële categorie-indeling in het betaalde voetbal bekend maakt. Ajax staat zoals de laatste jaren keurig in de meest veilige categorie.

De Amsterdammers krijgen in categorie 3 gezelschap van Feyenoord, AZ, PSV, sc Heerenveen, Go Ahaed Eagles, Heracles Almelo en eerstedivisionisten Almere City, FC Oss, Sparta Rotterdam en Telstar. Daarmee is het aantal financieel gezonde clubs weer iets groter geworden.

Stam: ‘Talenten klaarstomen voor het eerste’

ajax1.nl

Jaap Stam en Andries Ulderink hebben vanmiddag hun handtekening gezet onder een contract waarmee ze officieel trainers van Jong Ajax zijn. De twee waren in hun loopbaan als voetballer vaak tegenstanders, nu gaan ze samen Jong Ajax leiden. Ulderink: “We hebben de afgelopen tijd uitgebreid gesproken over hoe we tegen voetbal aankijken. We gaan deze klus echt samen doen, al heb ik het diploma en draag ik de eindverantwoordelijkheid.”

Stam: ‘Talenten klaarstomen voor het eerste’

ajax1.nl

Jaap Stam en Andries Ulderink hebben vanmiddag hun handtekening gezet onder een contract waarmee ze officieel trainers van Jong Ajax zijn. De twee waren in hun loopbaan als voetballer vaak tegenstanders, nu gaan ze samen Jong Ajax leiden. Ulderink: “We hebben de afgelopen tijd uitgebreid gesproken over hoe we tegen voetbal aankijken. We gaan deze klus echt samen doen, al heb ik het diploma en draag ik de eindverantwoordelijkheid.”

Stam en Ulderink samen verantwoordelijk voor Jong Ajax

www.ajaxlife.nl

Stam fietst dus niet naar Milaan, maar blijft op De Toekomst.© ProShots

Jaap Stam wordt samen met Andries Ulderink de nieuwe trainer van Jong Ajax. Ze hebben allebei een contract voor twee jaar getekend. De twee worden samen verantwoordelijk voor het team.

Er is geen echte hoofdverantwoordelijke, officieel dan. Want Stam mag niet zelfstandig werken, omdat hij nog niet de juiste papieren heeft. Die hoopt hij over een jaar te halen. De praktijk zal moeten uitwijzen of het echt zo is dat ze werken op basis van gelijkwaardigheid.

Pages

Subscribe to De Graafschap