De Graafschap

Uit het Oog: 'Hij vond mij geen Ajax-spits'

www.ajaxshowtime.com

'En daar gaat het goed. Ik wilde wat nieuws proberen; een nieuw land, een nieuwe cultuur en een nieuwe competitie. En het gaat nu lekker', begint Poepon tegenover Ajax Showtime. Een verschil ziet de 27-jarige aanvaller zeker tussen Ajax en Valenciennes. 'Ajax is toch wel veel, veel groter', spreekt Poepon resoluut. 'Ajax speelt al jaren in de Champions League, dat is iets waar ze hier alleen maar van kunnen dromen.' Ook het verschil tussen de Franse Ligue 2 en de Eredivisie komt ter sprake. 'Het grote verschil ligt in het fysieke aspect. Hier spelen bijna alleen maar atleten.

Ook Groothuizen mee naar Qatar

www.ajaxshowtime.com

Groothuizen, 18 jaar, timmerde vlak voor de winterstop ook al aan de weg bij Ajax. De sluitpost kreeg moest bij Jong Ajax opeens invallen voor de zwaar geblesseerde Norbert Alblas en omdat ook Peter Leeuwenburgh en Xavier Mous blessures hadden, stond Groothuizen in de basis tegen MVV en De Graafschap. Tegelijkertijd trainde hij doordeweeks meerdere malen mee met het eerste, iets wat hij in Qatar een week lang mag gaan doen.

Menig met Ajax 1 mee naar Qatar

www.ajaxtotaal.nl

Ook de buitenspeler Queensy Menig van Jong Ajax is door Frank de Boer geselecteerd om met de selectie van Ajax 1 mee te gaan naar het trainingskamp in Qatar.

Dat meldt Twan Clarijs van Ajax TV na afloop van het duel van Jong Ajax tegen De Graafschap, waarin de uitblinker Menig twee maal scoorde.

Pages

Subscribe to De Graafschap