De Graafschap

De Boer: “Boodschap dat ik geen gebruik meer van hem ging maken kwam keihard aan bij Heitinga”

Bron: ajaxfanzone.nl

John Heitinga besloot afgelopen week per direct zijn actieve voetbalcarrière te beëindigen. Heitinga werd afgelopen zomer nog met veel bombarie binnengehaald. Het kind van de club was weer thuis, maar verder dan een handvol invalbeurten en een doelpunt tegen De Graafschap kwam zijn tweede periode niet. De Boer liet al ruim voor de winterstop weten dat Heitinga weinig kans meer maakte op speelminuten. “Ik heb hem gesproken en gezegd dat ik geen gebruik meer van hem ga maken. Ik zou hem niet meer op de bank zetten als opvulling.

Ik heb u keihard nodig, tegen Feyenoord

Bron: www.ajaxlife.nl

Slechts de supporters maken een potje van Ajax nog leuk. © Pro Shots

Door carnavalesk feestgedruis liep ik zondag het stadion van Roda JC uit. De late gelijkmaker van de Limburgers wordt gevierd als een overwinning. Dwars door het blij-geiterige 'hoempapa-volk', wurm ik mij een weg naar buiten. Ik ben niet eens chagrijnig. Dat komt door mensen op de tribune. Die slepen mij er tegenwoordig doorheen.

Ajax kreeg tegen Roda JC historisch weinig kansen

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax leek in de tweede helft niet meer vooruit te branden. © Pro Shots

Wat is er toch met Ajax aan de hand? Er worden punten verspeeld, maar erger nog: het spel is slecht. In de tweede helften zakt het niveau vaak zelfs naar dramatisch, met als dieptepunt Roda JC - Ajax (2-2). We vroegen Opta naar wat cijfers en kaarten van de wedstrijd van zondag. Hou je vast, het is pijnlijk.

Heitinga over mislukte rentree: 'Op natrappen staat rood'

Bron: www.ajaxlife.nl

De terugkeer van Heitinga bij Ajax liep uit op een sof. © Pro Shots

De terugkeer van John Heitinga riep al wat vragen op. Wist Ajax waar het aan begon? De mislukte rentree van de Ajacied vol clubliefde zorgde voor meer vragen en nu zijn er ook vraagtekens rond het vervroegde afscheid. Net als dat ene zinnetje. “Op natrappen staat rood,” aldus Heitinga.

Heitinga kreeg dit seizoen slechts speeltijd op momenten dat het er amper toe deed dat hij op het veld stond. En meestal kwam hij dan op een positie terecht waar zijn aanwezigheid weinig kwaad kon, als nummer zes voor de verdediging.

Heitinga: ‘Dank voor onvoorwaardelijke steun’

Bron: ajaxfanzone.nl

Via een uitgebreid statement op zijn eigen website heeft John Heitinga de Ajax fans bedankt voor hun onvoorwaardelijke steun. “Ajax is mijn club, mijn alles. En hier mijn carrière beëindigen door jullie de kampioensschaal te kunnen tonen, was mijn ultieme wens. Het afscheid is iets eerder dan gepland. Maar ik blijf Ajacied. En meer dan dat mijn terugkeer niet is geworden dan wat ik ervan had verwacht, ga ik niet zeggen. Daar zou ik spijt van krijgen. En op natrappen staat rood.

Heitinga trapt niet na: 'Ajax is mijn alles'

Bron: www.ajaxshowtime.com

John Heitinga heeft maandagavond op zijn blog een lange post gewijd aan het einde van zijn carrière als profvoetballer. De Ajacied vertelt onder meer over zijn eerste successen met Ajax en de loopbaan die hem daarna via Atletico Madrid, Everton en Fulham bij Hertha BSC bracht. Vervolgens keerde hij terug bij Ajax. 'Na Hertha BSC had ik de keuze uit een aantal clubs, maar besloot ik na gesprekken met Frank de Boer en later met Marc Overmars op de aanbieding van Ajax in te gaan', schrijft Heitinga.

Ajax verliest koppositie door geklungel tegen Roda: 2-2

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is op bezoek bij Roda JC tegen pijnlijk puntenverlies opgelopen. In Kerkrade maakten de Limburgers in de blessuretijd gelijk: 2-2. Hierdoor verspeelde Ajax de koppositie aan psv. Ajax heeft met dertien duels voor de boeg nu één punt minder dan psv, dat zaterdagavond wel won (4-2 van De Graafschap).

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd via deze link op onze website www.AjaxFanzone.NL.

Pages

Subscribe to De Graafschap