De Graafschap

'Wisten van zware concurrentie Hendriks'

www.ajaxshowtime.com

'De stap die Sam als A-junior van De Graafschap naar Jong Ajax maakte, was vrij groot', vertelt Robert Postma, de belangenbehartiger van de jeugdinternational, in gesprek met Ajax Showtime. 'Dit jaar is er in de spitspositie met Arek Milik en Richaïro Zivkovic zware concurrentie bij gekomen, maar dat weet je als je naar een club als Ajax gaat. Dat is ook niet erg.'Ajax-spits

Jeugd: A1, A2 en B1 winnen allen duels

ajaxfanzone.nl

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt op Brabant United. In Stadion De Vliert in Den Bosch werd het 0-4. Bij rust stond het al 0-2. Ashraf El Mahdioui, Adham El Idrissi (2x) en Pelle Clement maakten de goals. Door deze overwinning houdt Ajax aansluiting bij de koplopers. AZ staat bovenaan in de A-junioren Eredivisie met 17 punten uit 7 duels. Ajax A1 heeft drie punten minder.

Ajax A1 ruim langs Brabant United

www.ajaxshowtime.com

Ajax kwam al na negen minuten spelen op voorsprong via Ashraf El Mahdioui. Na de vroege voorsprong bleef Ajax domineren, maar tot kansen leidde het nauwelijks. Na een half uur spelen kreeg Vince Gino Dekker met een goede actie de bal bij Adham El Idrissi, die zo de 0-2 kon maken. Kort voor rust moest doelman Stan van Bladeren nog wel een keer ingrijpen, maar uiteindelijk gingen de ploegen rusten met een 0-2 tussenstand.

Terug in de tijd met…….Dick Schoenaker.

ajaxfanzone.nl

Maandelijks gaan wij een speler, trainer of andere prominent persoon belichten in de rubriek ‘Terug in de tijd met’…. Voor velen is het Ajax van nu de Amsterdam Arena en sportpark de Toekomst maar voor de wat oudere garde, om het zo maar te noemen, is Ajax de club uit stadion De Meer, De Watergraafsmeer waar vele successen werden behaald. In deze aflevering Dick Schoenaker, het loopwonder op het middenveld, van het toenmalige Ajax.

Terug in de tijd met…….Dick Schoenaker

ajaxfanzone.nl

Maandelijks gaan wij een speler, trainer of andere prominent persoon  belichten in de rubriek ‘Terug in de tijd met’…..Voor velen is het Ajax van nu de Amsterdam Arena en Sportpark de Toekomst maar voor de wat oudere garde, om het zo maar te noemen, is Ajax de club uit stadion De Meer, De Watergraafsmeer. Een plek waar vele successen werden behaald. In deze aflevering Dick Schoenaker, het loopwonder op het middenveld, van het Ajax van weleer.

‘Ajax hoopt contract Schöne op korte termijn te verlengen’

ajax1.nl

Hoewel Lasse Schöne in een eerder stadium nog aangaf geen haast te hebben met het verlengen van zijn contract, denkt Ajax daar zelf anders over. De Amsterdammers willen op korte termijn namelijk de gesprekken openen over een nieuwe verbintenis voor de multifunctionele Deen. Dat meldt Voetbal International althans woensdag. Het contract van Schöne loopt aan het einde van dit seizoen af, maar Ajax wil de oud-speler van onder meer De Graafschap maar al te graag langer aan zich binden.

Roda overklast door Volendam, nieuwe tik Jong Ajax

www.fcupdate.nl

Roda JC is maandagavond van een oude kermis thuisgekomen in de Jupiler League. De degradant in de Eredivisie startte het seizoen met drie overwinningen op rij, maar was nergens te bekennen in Volendam, waar de equipe uit Kerkrade volledig door het ijs zakte (3-0 verlies). Jong Ajax wilde zich na het pak rammel van afgelopen vrijdag revancheren tegen Achilles'29, maar dat mislukte faliekant. De Graafschap en RKC Waalwijk hielden elkaar op een remise.

Roda JC overklast door Volendam, nieuwe tik Jong Ajax

www.fcupdate.nl

Roda JC is maandagavond van een koude kermis thuisgekomen in de Jupiler League. De degradant uit de Eredivisie startte het seizoen met drie overwinningen op rij, maar was nergens te bekennen in Volendam, waar de equipe uit Kerkrade volledig door het ijs zakte (3-0 verlies). Jong Ajax wilde zich na het pak rammel van afgelopen vrijdag revancheren tegen Achilles'29, maar dat mislukte faliekant. De Graafschap en RKC Waalwijk hielden elkaar op een remise.

Wang keert Ajax andere wang toe en gaat naar Portugal

www.ajaxlife.nl

De enige keer dat Wang in de basis stond, was tegen De Graafschap.© Proshots

Het avontuur van Chengkuai Wang bij Jong Ajax blijft beperkt tot 84 minuten. De eerste Chinees in dienst van de recordkampioen maakt een transfer naar SC Coimbrões.

Wang (19) stond sinds oktober 2013 onder contract bij Ajax, maar de middenvelder slaagde er niet in om zijn stempel te drukken. Bij Jong Ajax werd slechts twee keer een beroep op hem gedaan. Hij zat wel geregeld bij de wedstrijdselectie.

Openingsduel vaak geen probleem voor Ajax

www.ajaxshowtime.com

De recordkampioen was de betere in 26 van de 29 thuisduels waarmee de competitie geopend werd. Ajax won naast DWS in 1958 ook niet van Roda (2001) en AZ (2012) in eigen stadion.

De laatste vijf openingswedstrijden van Ajax:2009/2010 | FC Groningen - Ajax 0-22010/2011 | FC Groningen - Ajax 2-22011/2012 | De Graafschap - Ajax 1-42012/2013 | Ajax - AZ 2-22013/2014 | Ajax - Roda JC 3-0

Pages

Subscribe to De Graafschap