De Boer: Ajax topfavoriet

Bron: www.ajaxupdate.nl

Frank de Boer heeft deze week goed gekeken naar de ontmoeting met Roda JC Kerkrade van vorig seizoen. Toen verspeelde Ajax twee punten in de eigen Arena (1-1).

“We verwachten vrijdag hetzelfde als toen”, blikte De Boer donderdag vooruit op de seizoensopening. “We hebben vorig seizoen echt goed gespeeld tegen ze, alleen wilde de bal er niet in. Zij hadden in de eerste helft de perfecte counter. Uiteindelijk scoorde Ramzi door een verkeerd weggeschoten bal van Moisander.”

“Dat was eigenlijk het enige wapenfeit van Roda. Dat kan je nu weer verwachten, zij zullen daar op loeren. Wij moeten zorgen dat we de kansen, het liefst in het beginstadium, afmaken”, aldus De Boer, die tevreden is over de voorbereiding van zijn ploeg. “Ook met de nieuwe inslag van twee wedstrijden op één dag spelen. In dat opzicht kunnen we tevreden zijn.”

In de wedstrijdselectie is Mike van der Hoorn de meest opvallende naam. De verdediger vervangt Joël Veltman, die maandag negentig minuten in de Jupiler League speelt met Jong Ajax. Jasper Cillessen heeft spierklachten en is een twijfelgeval.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/08/de-boer-ajax-topfavoriet/