Martin Jol

Column: Jan Mulder moet niet zo verwend doen

ajax1.nl

Frank de Boer is met Ajax nog één zege – en een te verdedigen voorsprong in doelsaldo ten opzichte van Feyenoord – verwijderd van zijn vierde titel met Ajax in 3,5 jaar tijd. De superlatieven vliegen de 43-jarige succescoach dan ook terecht om de oren. De Boer straalt rust uit, heeft een hoge gunfactor, zet zijn ploeg tactisch goed neer, laat zijn spelers taakbewust voetballen, geeft Ajax’ eigen kweek veelvuldig de kans, weet waar zijn zwakke plekken liggen en maakt bij het compenseren daarvan optimaal gebruik van zijn staf.

[Alibabba] Voorbeschouwing Ajax-ADO Den Haag

www.ajaxtotaal.nl

Hallo Ajacieden. Pakt Ajax zondag de 33e landstitel? Dat is de grote vraag die vanaf 16:30 uur beantwoord zal gaan worden. Winnen tegen ADO en Feyenoord punten laten liggen is het gewenste. ADO heeft de laatste 9 competitieduels niet meer verloren en die serie werd ingezet op 7 februari, toen ADO bij Vitesse met 0-0 gelijkspeelde. Voor een uitzinnig publiek moet de winst toch te pakken zijn?

De Boer: 'Komen er meer aan'

www.ajaxshowtime.com

Ook dit seizoen loste De Boer problemen door het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld op met spelers die reeds bij Ajax speelden. Thulani Serero en Davy Klaassen pasten zich ogenschijnlijk moeiteloos aan aan het niveau terwijl Joël Veltman de vaste rechterverdediger werd. Ook Stefano Denswil en Ricardo Kishna braken door vanaf De Toekomst. 'En er komen er meer aan', geeft De Boer aan tegen het ANP. 

Stiekem even terugdenken aan 15 mei 2011

ajax1.nl

Komende zondag staat de kraker met FC Twente in de ArenA op het programma. Het gat tussen Ajax en de bezoekers is op voorhand zeven punten en bij winst lijkt de titel de Amsterdammers echt niet meer te kunnen ontgaan. PSV staat na de 3-1 overwinning op Roda JC op de tweede plek, maar koploper Ajax en nummer drie FC Twente speelden beide nog een wedstrijd minder. Met het slot van de Eredivisie in zicht en Ajax en FC Twente als grootste kanshebbers, gaan de gedachten al snel weer terug naar die memorabele dag, drie jaar geleden. 

Cruciale ontmoeting in Breda biedt hoop op titel

ajax1.nl

Komende zondag staat voor Ajax het ‘avondje NAC’ (of eigenlijk ‘middagje NAC’) op het programma. De koploper gaat dan op bezoek bij de Bredase formatie van trainer Nebojsa Gudelj en na het puntenverlies tegen SC Cambuur is een zege meer dan gewenst. De ervaring van de laatste jaren leert dat NAC-uit geen lastig te nemen horde is voor Ajax. Bovendien toont een terugblik op de editie van 2011/2012 aan dat de wedstrijd van komend weekend zomaar de definitieve opmaat naar de vierde landstitel op rij kan zijn voor de Amsterdammers.

Antalyaspor betaalt Ajax zes ton voor overbodige Enoh

www.vi.nl

Eyong Enoh tekent zaterdag een contract bij het Turkse Antalyaspor. De Kameroener was bij Ajax op een zijspoor beland en mocht daarom vertrekken.

Ajax ontvangt zes ton voor de verdedigende middenvelder. Daar kunnen bij goede prestaties nog bonussen bovenop komen. De 27-jarige Enoh werd medio 2008 door Ajax weggehaald bij satellietclub Ajax Cape Town. Onder Martin Jol en Marco van Basten maakte hij veel speelminuten, maar onder Frank de Boer belandde Enoh op het tweede plan.

Pages

Subscribe to Martin Jol