Martin Jol

De Boer denkt na over een sabbatical

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Het was al bekend dat Ajax in maart volgend jaar van haar hoofdcoach Frank de Boer te horen krijgt wat zijn toekomstplannen zijn. De trainer van de Amsterdammers kan drie kanten op; blijven, vertrekken of een ‘sabbatical’.

“Bijtekenen? Waarom niet? Ik heb het hartstikke naar mijn zin. Het kan alle kanten op, maar uiterlijk in maart probeer ik wel wat duidelijkheid te geven”, aldus De Boer in De Telegraaf. “Ik heb niks te eisen.

De Boer wil toch nieuwe spits in winterstop

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer achtte een extra spits twee weken geleden nog overbodig. © Pro Shots

Of Frank de Boer een nieuwe spits wilde in de winterstop? “Nee, normaal gesproken niet,” luidde zijn antwoord twee weken geleden. Nu zegt de trainer dat Ajax toch op zoek gaat naar een spits in de aankomende transferperiode. Het kan snel gaan.

Tot de verbazing van de gemiddelde Ajaxfan zei De Boer bij hetzelfde perspraatje twee weken geleden dat hij best tevreden was over Yaya Sanogo. “Hij heeft wel een goede ontwikkeling doorgemaakt, vind ik. Dat is positief.”

De Boer: “Richten ons deze winter op een nieuwe spits”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax zal deze winterstop de markt opgaan om een extra spits aan de selectie te kunnen voegen. Dat vertelt Frank de Boer aan De Telegraaf. “Wie hebben we nog als Arek Milik zou wegvallen? Yaya Sanogo kwakkelt met blessures. Ik vind dat Yaya zich goed ontwikkelt. Maar hij kan op dit moment maar 45 minuten spelen. En of dat dit seizoen nog verandert, is de grote vraag. Als je kampioen wilt worden moet alles perfect zijn, dus zullen we ons op een spits richten. En op de posities van spelers die vertrekken. Al verwacht ik dat er nu niemand weggaat.”

Vijf jaar Frank de Boer als hoofdtrainer: een analyse

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Op 6 december 2010, vandaag precies vijf jaar geleden, stapte Frank de Boer het trainerschap in na het ontslag van Martin Jol. De oud-verdediger had voor zijn functie bij Ajax geen eerdere ervaring als hoofdtrainer, maar alleen wat kennis opgedaan in het trainerschap als assistent-trainer van het Nederlands elftal onder Bert van Marwijk en als jeugdtrainer bij Ajax. Vijf jaar later vindt Ajax1.nl het tijd om de jaren onder Frank de Boer te analyseren.

El Hamdaoui: “Voelt alsof De Boer mij topscorerstitel heeft ontnomen”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Mounir El Hamdaoui speelde één seizoen in Ajax 1. Dat was tijdens het roemruchte seizoen 2010/11 waarin Ajax afscheid nam van coach Martin Jol en zijn opvolger Frank de Boer Ajax naar de derde ster dirigeerde. De Marokkaanse voetballer werd vanwege zijn teaminstelling door De Boer aan de kant gezet en na Ajax mislukte de spits bij Malaga en Fiorentina. Toch steekt hij, uiteraard, de hand niet in eigen boezem. Sterker nog; de egoïst is niet blij met de titel van Ajax dat jaar, maar treurt om de misgelopen topscorerstitel.

Pages

Subscribe to Martin Jol