Martin Jol

Ajax lijkt thuis tegen Vitesse in helemaal niets op Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax geeft vrij baan en daar weet Vitesse wel raad mee... © Pro Shots

Pfoe, dit was een zware middag. Een heel zware middag. Offday is nog veel te licht omschreven. Het Ajax dat met 2-1 op eigen veld onderuit ging, haalde herinneringen naar boven uit de laatste dagen van Martin Jol. Want ja, zo slecht was het.

Het is helemaal niet leuk om te moeten schrijven dat Ajax slecht speelde. Maar hier valt werkelijk niets moois van te maken. Een lichtpuntje? Dat was er niet. Maar dan gewoon echt niet, de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse draaide uit op een drama.

Column: Knipogen op donderdag 

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Even voor uw beeldvorming: tijdens het schrijven van deze column ben ik aan het knipogen. Dat doe ik al sinds woensdagavond omstreeks 19:09. Vanaf het moment dat het hoofd van Bertrand Traoré een bal raakte op de manier waarop iemand die bang is voor de temperatuur van het water met zijn teen het wateroppervlak toucheert.

Suk: “Wil mijn carrière beëindigen bij Ajax”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Hyun-Jun Suk kwam ooit op eigen houtje naar Ajax en is via Portugal en Turkije nu in Hongarije beland, bij Debrecen.

De aanvaller is nog altijd pas 25, maar weet al waar hij zijn carrière wil beëindigen: “Ik wil proberen succesvol te zijn bij FC Porto (de club waar hij eigenlijk onder contract staat, red.). Mijn droom is nog altijd in een grote competitie voor een grote club te spelen en dan wil ik mijn carrière beëindigen in Amsterdam bij Ajax”, vertelt hij aan Voetbal International.

Column: Sulejmani, €580.000 per levensjaar

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Hij is, al dan niet om de verkeerde redenen, een speler die een prominente plek inneemt in de geschiedenisboeken van Ajax: Miralem ‘Mickey’ Sulejmani. Een opvallend guitige bijnaam voor een speler die altijd heeft moeten leven met de ladingen kritiek die over hem uitgestort werden. Hij bracht zijn tijd door met 100 kg wegende gewichten op iedere schouder, als hij opkeek zag hij zijn blikveld veranderen door het levensgrote vergrootglas dat dag in dag uit boven zijn hoofd zweefde.

“Met die speelstijl zijn we bij Ajax opgegroeid”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormen sinds vorig seizoen het centrale hart van de verdediging van Tottenham Hotspur. Eerstgenoemde laat weten dat het duo hun succes dankt aan hun tijd bij Ajax. “Bij Ajax speelden we in het begin niet altijd samen, want Jan speelde soms ook op het middenveld. Totdat Martin Jol ons de kans gaf. Het werkte vanaf dag één en voelde direct goed”, vertelt Alderweireld aan The Times.

Pages

Subscribe to Martin Jol