Martin Jol

Ex-coach Ajax Martin Jol waarschuwt Frank de Boer

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Johan Cruijff komt eind deze maand naar Amsterdam om de ‘communicatiestoornissen’ tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal van Ajax op te lossen. Hij zal dan proberen om Wim Jonk (jeugd) en Frank de Boer (eerste elftal) weer aan een tafel te krijgen.Bij de voorganger van De Boer komen de herinneringen aan zijn Ajax-tijd weer naar boven. “Als Cruijff zich roert, kun je maar beter wegwezen”, zegt Martin Jol (Ajax-coach in 2009 en 2010) in het Algemeen Dagblad.

Uit het Oog: 'Ajax zit in mijn hart'

Bron: www.ajaxshowtime.com

In september 2008 debuteerde Enoh als 22-jarige in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (2-2). Met zijn sterke balveroveringen en felle duels won hij al snel de harten van de Ajax-fans. In 2014 vertrok hij naar het Turkse Antalyaspor, maar inmiddels is de international actief bij Standard Luik. Met een enorm positief gevoel blikt hij terug op zijn periode in Amsterdam. 'Spelen bij Ajax was fantastisch, echt een geweldige ervaring.

[Column vvt] Frank, bedankt!

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Het begon zo veelbelovend. Frank de Boer startte met fris voetbal, vooruit als team. Totaal anders dan z’n voorganger, Martin Jol, die de ‘alluh balluh op Luis’-strategie gebruikte in z’n laatste half jaar. In z’n tweede jaar ging die op dezelfde voet verder. Aanvallend spelen, kampioen, iets om trots op te zijn. Het jaar daarna werd het iets minder, het was niet zo leuk als het jaar daarvoor maar ook niet saai. Vorig seizoen en dit seizoen zakte het in qua plezier om naar te kijken. Met als hoogtepunt de salonremise tegen Heracles voor het kampioenschap.

Gering succes AZ bij Ajax hoopvol voor jubilaris De Boer

Bron: www.vi.nl

In de aanloop naar de 21ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Donderdagavond staan Ajax en AZ tegenover elkaar in de Amsterdam Arena (aftrap 20.45 uur).

? Ajax verloor slechts én van de 36 thuiswedstrijden tegen AZ in de Eredivisie (W29, G6).

? Ajax-reservedoelman Diederik Boer, destijds 24 dagen oud, is de enige speler uit beide huidige selecties die geboren was toen AZ de enige uitzege bij Ajax boekte in de Eredivisie (1-2 op 18 oktober 1980).

Pages

Subscribe to Martin Jol