Martin Jol

[Column vvt] Frank, bedankt!

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Het begon zo veelbelovend. Frank de Boer startte met fris voetbal, vooruit als team. Totaal anders dan z’n voorganger, Martin Jol, die de ‘alluh balluh op Luis’-strategie gebruikte in z’n laatste half jaar. In z’n tweede jaar ging die op dezelfde voet verder. Aanvallend spelen, kampioen, iets om trots op te zijn. Het jaar daarna werd het iets minder, het was niet zo leuk als het jaar daarvoor maar ook niet saai. Vorig seizoen en dit seizoen zakte het in qua plezier om naar te kijken. Met als hoogtepunt de salonremise tegen Heracles voor het kampioenschap.

Gering succes AZ bij Ajax hoopvol voor jubilaris De Boer

Bron: www.vi.nl

In de aanloop naar de 21ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Donderdagavond staan Ajax en AZ tegenover elkaar in de Amsterdam Arena (aftrap 20.45 uur).

? Ajax verloor slechts én van de 36 thuiswedstrijden tegen AZ in de Eredivisie (W29, G6).

? Ajax-reservedoelman Diederik Boer, destijds 24 dagen oud, is de enige speler uit beide huidige selecties die geboren was toen AZ de enige uitzege bij Ajax boekte in de Eredivisie (1-2 op 18 oktober 1980).

Suarez wilde kampioen worden door NAC premie te beloven

Bron: www.ajaxlife.nl

Suarez treurt als hij beseft dat Ajax geen kampioen is.© Proshots

Het is geen verrassing dat Luis Suarez de gemoederen bezighoudt. Dat doet Suarez namelijk altijd. Maar dan ook echt altijd. De aanvaller keert woensdag met FC Barcelona terug in de Amsterdam Arena. En er verschijnen boeken over hem. Waar weer interessante dingen instaan.

'Crossing the Line' heet het boek van Suarez zelf. In ieder geval in het Engels. Misschien dat dat versie in het Nederlands wel een andere titel krijgt, die dingen gebeuren. Het gaat er uiteindelijk ook om wat er in het boek staat.

Pages

Subscribe to Martin Jol