Anita lijdt aan lichte hersenschudding

Bron: ajax1.nl

Ajax moet het woensdag in de bekerwedstrijd tegen AZ doen zonder Vurnon Anita. De linksback hield een lichte hersenschudding over aan het gewonnen duel met ADO Den Haag (4-0).

Over de fitheid van Christian Eriksen bestaat nog enige twijfel. De jonge Deen verliet de training met een dikke enkel.Voor het geval dat hij niet inzetbaar is, heeft coach Frank de Boer een extra speler in zijn selectie opgenomen. ”We wachten nog even af. Maar de kans is 95 procent dat hij niet speelt.”

Ismail Aissati is inmiddels volledig hersteld van een voetblessure en is geselecteerd. Omdat ook Derk Boerrigter fit genoeg is om een helft te spelen, valt Lorenzo Ebecilio buiten de selectie.

André Ooijer wiens hamstringkwetsuur tot het verleden behoort, is eveeens weer van de partij. Ricardo van Rhijn vervangt net als tegen ADO Den Haag Toby Alderweireld in de basis.

Ook jeugdspelers Davy Klaassen en Dico Koppers maken kans op speeltijd. Jasper Cillessen zal zoals altijd in bekerwedstrijden de plaats innemen van Kenneth Vermeer.

Tekst: NuSport – Foto: Afdb

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/anita-lijdt-aan-lichte-hersenschudding/