Ajax O19 verliest weer op Varkenoord

Ajax O19 heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Feyenoord O19 verloren. De Amsterdammers waren lang de betere ploeg in een spijkerhard duel, maar gaven het na rust in tien minuten tijd volledig uit handen: 5-3. Door de dikke en ietwat geflatteerde nederlaag is Ajax geen koploper meer en heeft het vier verliespunten meer dan de Rotterdammers.

De mini-klassieker ging vooraf dus om de koppositie en dat was te merken. Heel Rotterdam was uitgelopen voor de wedstrijd en bij Feyenoord deed onder meer Orkun Kokcü uit het eerste elftal mee. Het hielp niet meteen, want Ajax was voor rust heer en meester. Ondanks een heel slecht veld creëerden de bezoekers kansen. Feyenoord ramde de bal vooral naar voren, maar opende daardoor wel de score. Na een omschakel-moment mocht Feyenoord een corner nemen en die werd binnen gewerkt door Ramon Hendriks.