Rechtbank schorst meldplicht Ajaxsupporter

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De rechtbank heeft vrijdagochtend een besluit geschorst van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan die een Ajaxsupporter voor drie maanden een groepsverbod met meldplicht had opgelegd.

De Ajaxfan zou herhaaldelijk voor overlast hebben gezorgd rond voetbalwedstrijden. Door het verbod mocht hij op dagen voorafgaand aan wedstrijden van Ajax niet met een groep aanwezig zijn rond de Arena of in het centrum. Ook moest hij zich vlak voor het begin van de wedstrijd melden op een politiebureau.

De rechter heeft het groepsverbod geschorst, omdat er te weinig duidelijkheid is over de precieze rol van de supporter bij de ordeverstoringen. Ook blijkt niet dat de supporter de leider van de groep hooligans is. Van der Laan moet van de rechter een nieuw besluit nemen en ingaan op de bezwaren van de supporter.

Nieuw besluitVan der Laan moet van de rechter een nieuw besluit nemen en ingaan op de bezwaren van de supporter. In het nieuwe besluit moet de burgemeester aangeven of hij wil vasthouden aan het groepsverbod en betere argumenten hiervoor aandragen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113819/Rechtbank_schorst_meldplicht_Ajaxsupporter.html

Gegevens

Onderwerpen: ArenA, Schorsing
Clubs: AFC Ajax