Ajax blameert zich op bezoek bij Heracles

Ajax heeft zichzelf een enorm slechte dienst bewezen in de openingswedstrijd van het seizoen 2017/2018. In het Polman stadion in Almelo gingen de Amsterdammers met 2-1 onderuit, nadat het nog wel met 0-1 aan de leiding kwam dankzij Ziyech. Na de treffers van Paul Gladon en Bradley Kuwas kreeg Ajax nog wel een aantal kansen. Maar de gelijkmaker viel niet meer.

Marcel Keizer trad in Almelo aan zonder Davinson Sánchez, de Colombiaan zou niet volledig gefocust zijn op de wedstrijd. Daardoor verscheen Mitchell Dijks als linksback aan de aftrap en begon Nick Viergever in het centrum. Ajax begon goed aan de wedstrijd en zette Heracles al vroeg vast op eigen helft. Ondanks het veldoverwicht kwam de grootste kans in de eerste tien minuten op naam van de thuisploeg. Bradley Kuwas werd in een tegenaanval diep gestuurd en zag zijn schot via Dijks en André Onana tot corner verwerkt worden. Die hoekschop leverde een knal op van Hardeveld die net over het doel ging.