Heracles Almelo

Sánchez voor Rosenborg terug in wedstrijdselectie van Ajax

Bron:

Ondanks alle transferperikelen zit Davinson Sánchez bij de wedstrijdselectie van Ajax voor het Europa League-duel van donderdag met Rosenborg BK. De Colombiaan, die in verregaande belangstelling van Tottenham Hotspur staat, werd voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo nog buiten de selectie gehouden door Marcel Keizer.

Selectie voor duel met Rosenborg, Sanchez keert terug

Bron: ajaxfanzone.nl

Trainer Marcel Keizer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het duel in de Europa League tegen BK Rosenborg van aanstaande donderdag. In tegenstelling tot het eerste competitieduel met Heracles Almelo, doet Keizer geen beroep op Vaclav Cerny. Davinson Sánchez maakt wel weer deel uit van de wedstrijdselectie. De Colombiaan staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur maar omdat er nog geen akkoord is bereikt zit Sánchez ‘gewoon’ in de wedstrijdselectie.

Selectie:

Invalbeurt tegen Heracles was een beloning voor Cerny

Bron: www.ajaxlife.nl

Keizer is blij met de manier waarop Cerny zich manifesteert. © Ajax Images

Er kwamen tegen Heracles Almelo twee spelers in actie die we niet direct hadden verwacht. Het gaat om Mitchell Dijks en Vaclav Cerny. Het verhaal van Dijks is bekend, het gekke is dat Cerny donderdag bij Ajax - Rosenborg BK niet eens bij de selectie zit.

Door Kevin Van Nunen

Na een invalbeurt van een kwartier is er dus donderdag sowieso geen speeltijd voor Cerny weggelegd. Hoe zit dat? Wij van Ajax Life zijn benieuwd naar het hoe en waarom en legden die vraag daarom voor aan Keizer.

Keizer druk bezig om lijn naar Dolberg open te krijgen

Bron: www.ajaxlife.nl

Dolberg wordt dit seizoen nog maar amper in stelling gebracht. © Pro Shots

Er zijn spitsen die in een nieuw seizoen uit alle hoeken raak schieten. Dat geldt helaas niet voor Kasper Dolberg. Het heeft nog niet eens te maken met het missen van kansen. De Deen wordt amper in het spel betrokken. En dat moet snel anders.

We zien Dolberg soms best goede dingen doen, maar die acties vinden meestal plaats in de middencirkel. Het gaat dan om een knappe actie of snel wegdraaien en de bal naar de zijkant verplaatsen. Meer is het helaas nog niet.

Ajax met Sánchez tegen Rosenborg

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft 19 spelers geselecteerd voor het duel van aanstaande donderdag tegen Rosenborg.Onder hen is ook Davison Sanchez, die afgelopen zaterdag nog ontbrak tegen Heracles vanwege transferperikelen.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Heracles doet Keizer geen beroep op Vaclav Cerny. De 19-jarige aanvaller ontbreekt op de lijst.

De Ligt door afwezige Sánchez naar rechts: ‘Dat is lekkerder’

Bron: www.ajaxlife.nl

De Ligt nam in ieder geval zaterdag de plek van Sánchez over. © Pro Shots

Door de afwezigheid van Davinson Sánchez bij Heracles Almelo - Ajax werd de hele verdediging door elkaar geschud. Alleen Joël Veltman stond op zijn vaste plek. Mitchell Dijks was ineens weer terug in de basis, Nick Viergever stond links centraal, Matthijs de Ligt rechts centraal. De laatstgenoemde is wel blij met zijn al dan niet tijdelijke plek.

Door Niels Pach

Pages

Subscribe to Heracles Almelo