Column: Keizer neemt loodzwaar stokje over

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Gistermiddag werd de aanstaande trainer van Ajax bekend. Marcel Keizer zal de opvolger worden van de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz. De oud-trainer van onder andere Cambuur, Telstar en Emmen staat na één jaar Jong Ajax voor zijn grootste uitdaging ooit, Ajax 1.

Keizer krijgt misschien wel de zwaarste taak die een trainer in de afgelopen 10 jaar bij Ajax kreeg. Onder Bosz gebeurde eindelijk waar supporters al jaren naar smachten. Ajax trok eindelijk de portemonnee. Ziyech werd gehaald. En ook Neres werd gehaald, voor beide spelers werden voor Ajax begrippen grote sommen betaald. Daarbij speelde Ajax eindelijk weer het oogstrelende voetbal wat de supporters al jaren niet hadden gezien.

Peter Bosz kwam binnen als ‘de oud-speler van Feyenoord’ en al gauw ging ‘Nee tegen Peter B’ rond via de media. Peter Bosz begon dramatisch. Nadat het in de voorronde Champions League roemloos ten onder ging tegen Rostov, begon het ook in de Eredivisie niet vlekkeloos. Na dat moment werd Ziyech gehaald en had Bosz het geluk een balans te vinden met Schöne op 6. Het was het ‘ontbrekende puzzelstukje’, zoals Bosz het zelf noemde.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/loodzware-taak-keizer/