Simpele zege op Willem II niet genoeg voor titel

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na de sensatie van afgelopen donderdag tegen Lyon en het behalen van de Europa League-finale werd de Amsterdamse hoop voor de laatste wedstrijd van het seizoen gevestigd op Heracles. Want alleen bij puntverlies van Feyenoord in eigen huis tegen Heracles en winst van Ajax in Tilburg kon Amsterdam de schaal opleveren.

Een aantal vaste basisklanten kregen rust van trainer Peter Bosz, dus was het aan een half Jong Ajax om de klus te klaren. Ajax begon zelfs aan de aftrap met het jongste team ooit in de gehele Eredivisiegeschiedenis. Maar ondanks de jeugdigheid van Ajax-kant kon een zeer zwak Willem II geen vuist maken, waardoor Ajax met speels gemak de wedstrijd naar zich toetrok en met 1-3 won.

De wedstrijd werd in een zeer traaf tempo afgelegd. Er werd weinig gecreëerd, door beide ploegen. In de eerste helft maakte Kasper Dolberg de 0-1. Justin Kluivert dribbelde het strafschop gebied in en gaf de bal strak voor. De Deen hoefde de bal maar in het doel te lopen en dat was ook de eerste serieuze kans van Ajax. Tot het rustsignaal gebeurde er heel weinig.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/simpele-zege-op-willem-ii-genoeg-kampioenschap/