Ajax revancheert zich enigszins in Deventer

Ajax heeft zich in Deventer enigszins gerevancheerd voor de uitschakeling in de Champions League door met 0-3 te winnen van Go Ahead Eagles. Davy Klaassen en Nemanja Gudelj maakte de goals in Deventer. Andre Onana eiste ook een hoofdrol op door een strafschop van Leon de Kogel tegen te houden.

In het eerste bedrijf had Ajax het lastig. Een paar slordigheidjes zorgden ervoor dat Go Ahead Eagles in de wedstrijd kwam. Davinson Sanchez leek de tegenstander nog eens extra in het zadel te helpen, door een penalty te veroorzaken. Andre Onana, die de vertrokken Jasper Cillessen verving, keerde echter de inzet van Leon de Kogel.

Na de gestopte strafschop ging de ploeg van Peter Bosz beter voetballen, en niet zonder succes. Davy Klaassen kreeg in minuut 23 alle ruimte voor een schot en benutte deze kans optimaal. Van randje zestien schoot de aanvoerder droog en hard binnen. Nog geen tien minuten later kreeg Klaassen weer een buitenkansje, nadat Traore binnen de zestien werd gevloerd. Klaassen faalde vervolgens niet vanaf elf meter, waardoor de Amsterdammers met 0-2 de kleedkamer in gingen.