Ajax verslaat Twente met ruime cijfers

De 34e landstitel is nog maar één zege verwijderd en de kans is groot dat Ajax volgende week kampioen is. De zege tegen FC Twente (4-0) compenseert het doelsaldo van psv tegen SC Cambuur (6-2). Als Ajax en de Eindhovense club volgende week winnen, moeten ze minimaal 8 doelpunten maken om Ajax van de troon te stoten.

Václav Cerny kreeg van Frank de Boer de voorkeur boven Lasse Schöne en Viktor Fischer om de geblesseerde Anwar El Ghazi te vervangen en dat dit een goede keuze was liet hij in de 37e minuut zien. Joël Veltman troefde Jerson Cabral de bal af en gaf een pass op Václav die veel sneller was dan zijn tegenstander en schoot de bal achter de kansloze doelman van Twente. (1-0). FC Twente kreeg vlak voor rust nog wel een kans door diezelfde Cabral maar hij schoot in de handen van de zeker spelende Jasper Cilissen.