Terug in de tijd....

Tijd voor een terugblik ! We gaan 8 jaar terug in de tijd, Zondag 6 mei 2007. Ajax speelt de KNVB bekerfinale tegen AZ. In het seizoen voorafgaand aan de finale speelt Ajax tot de laatste speeldag mee met PSV & AZ om de titel. De Eindhovenaren hadden uiteindelijk aan een doelpunt meer voldoende om de kampioenschaal binnen te halen. De prijs die Ajax dan nog kan pakken is de beker. In een beladen kuip trapt men af. Een rood rookgordijn hangt dan nog in de lucht. VAK410 is met groten getale aanwezig en bij opkomst komt er een heerlijke pyro actie tevoorschijn. Een hoop rookbommen zorgen samen met vele vlaggen en doeken voor mooie taferelen. Het is een felle wedstrijd met veel overtredingen en opstootjes. AZ komt vroeg op voorsprong en daarmee gaan we ook de rust in. Ook op de tribunes is het geen seconde rustig. De gehele Ajax zijde zwaait diverse keren met duizenden shirtjes en beeft op en neer. In de tweede helft is het bij de eerste Ajax aanval meteen raak. Huntelaar zet Ajax op 1-1. Beide teams strijden tot het einde en geven alles.