KNVB Beker

Mister Feyenoord (68) wéér vader: ‘Liv eerder lid van Kameraadjes dan dat ik aangifte van geboorte deed’

Feyenoord - NEC wordt zondag een bijzondere bekerfinale voor clubicoon Ben Wijnstekers (68). Het is de eerste eindstrijd die zijn vader Henk niet meer meemaakt. Hij overleed in september op 99-jarige leeftijd. Én de finale wordt de eerste sinds zijn dochter een half jaar geleden het levenslicht zag. ,,Ik zal bij winst op NEC zeker even naar boven kijken. Zo van: nou, pa, we hebben weer een prijsie, hoor.’’

Ajax-vrouwen naar bekerfinale na zinderende wedstrijd tegen Feyenoord (Incl. fotoverslag)

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond ten koste van Feyenoord de bekerfinale weten te bereiken. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord op Sportpark De Toekomst. Ajax was vlak voor rust op 1-0 gekomen via Tiny Hoekstra. In de 67ste minuut kwamen de Rotterdammers terug tot 1-1. Er was dan ook een verlenging voor nodig om de bekerfinale te bereiken. In die verlenging scoorde Ajax al snel. Grant werd neergelegd in het strafschopgebied. Het leverde Ajax een penalty op die benut werd door aanvoerder Sherida Spitse: 2-1.

Ajax Vrouwen verslaat Feyenoord in intens bekergevecht, Fortuna tegenstander in finale

Suzanne Bakker mag hoop blijven houden op een prijs in haar laatste seizoen als coach van de Ajax Vrouwen. De Amsterdammers plaatsten zich dinsdagavond voor de finale van de TOTO KNVB-beker door in de Klassieker een zwaarbevochten overwinning te boeken op Feyenoord: de Rotterdammers werden na verlenging met 2-1 verslagen. Een dag later werd bekend dat Fortuna Sittard de tweede finalist is na een ruime overwinning (5-0) op Excelsior.