Johan Cruijff ziet zijn schaal naar Zwolle gaan

Er was voor Ajax haast geen doorkomen aan vanavond in de Amsterdam Arena.© Pro Shots

Ajax hoeft geen plekje te zoeken voor de Johan Cruijffschaal. De eerste prijs van het seizoen gaat met de bus mee naar Zwolle. Ajax verloor de fletse wedstrijd terecht met 1-0.

Revanche wilde Ajax voor de pijnlijke 5-1-nederlaag in de bekerfinale, zo sprak trainer Frank de Boer vooraf. Heel getergd oogde zijn ploeg echter niet bij de officiële opening van het seizoen. Slordige passes, mislukte acties en weinig gecreëerde kansen is wat de Ajaxsupporters zullen onthouden van de negentiende Johan Cruijffschaal. En de nederlaag.

Nick Viergever was in de derde minuut nog het dichts bij een Ajaxtreffer. De middenvelder liep slim voorbij de centrale verdediging van PEC Zwolle, maar zijn schot belandde op de paal. De aankoop raakte bij zijn actie geblesseerd, ging kort naar de kleedkamer, kwam weer terug, maar haalde alsnog het einde van de eerste helft niet.