Ajax verslikt zich in Rapid Wien

Ajax is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. De Amsterdammers moesten, na een 2-2 gelijkspel in Wenen, de klus thuis klaren. Na een dramatische eerste helft en een goede comeback in het tweede bedrijf trok Rapid Wien uiteindelijk aan het langste eind.

Ajax, dat met Fischer in de basis startte ten koste van Gudelj, begon heel gecontroleerd aan de wedstrijd. Dit leverde echter geen grote kansen op. Na iets meer dan 10 minuten spelen verspeelde Sinkgraven de bal op de rand van het eigen zestien metergebied. Uit de aanval die volgde kon de volledig vrijstaande Robert Beric simpel binnen koppen bij de tweede paal: 0-1.

Ajax probeerde de druk hierna op te voeren, maar de Oostenrijkers bleven goed verdedigen. Pas in de 21e minuut viel de eerste echte kans te noteren voor de Amsterdammers. Na goed werk van Klaassen, Sinkgraven en El Ghazi kwam de bal bij Fischer, zijn schot ging echter net voorlangs.