Ajax moet eerste wond likken na uitschakeling CL

Bron: www.ajaxlife.nl

Mitchell Dijks was een van de betere Ajacieden.© Pro Shots

En tot zover de Champions League. Nog voordat de hymne heeft geklonken en de vlaggetjes uit de kast gehaald kunnen worden, is Ajax klaar op het hoogste Europese podium. De ploeg blameerde zich vanavond in een knotsgek duel met Rapid Wien (2-3) en is uitgeschakeld.

Ajax had maar een taak vanavond en dat was zelf de nul houden. Maar die opdracht was al binnen twaalf minuten mislukt. Slordig balverlies van Sinkgraven werd Ajax fataal. Op een voorzet van Stefan Stangl kopte de vrijstaande Robert Beric raak. Sinkgraven, die op het middenveld begon ten faveure van Gudelj, kreeg daarop meteen de volle laag van Jasper Cillessen.

De frustratie bij de keeper was goed te begrijpen, maar misschien had hij zich een beetje moeten inhouden. Voorafgaande aan de 0-2, zes minuten voor rust, ging de keeper ook niet vrijuit. Zijn snelle spelvoortzetting was een gemakkelijke prooi voor Rapid Wien op het middenveld. Een paar combinaties verder kon Louis Schaub, die slim naar binnentrok, uithalen. Zijn schot werd nog door Veltman van richting veranderd, wat Cillessen verder kansloos maakte.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17954