Van der Sar: ‘Hier terugkomen is speciaal’

Bron: ajaxfanzone.nl

Bij veel Ajacieden kwamen bij een terugkeer in Wenen mooie herinneringen naar boven in het Ernst Happel Stadion. Natuurlijk ging het veel over die ene avond in Wenen; De dag waarop Ajax in 1995 de ‘cup met de grote oren’ won. Naast Frank de Boer gingen ook Edwin van der Sar en Ronald de Boer even terug in de tijd.

‘Dat ik hier als directeur terug mag komen met Ajax, is speciaal’, vertelt Edwin van der Sar, die als doelman de titel won, aan Ajax TV. ‘Dit is historie, we hebben ook in de wereld flink wat teweeg gebracht. Dit jaar de CL halen is financieel gezien niet nodig, maar het zou een mooie prestatie zijn. Dat is ook de drive die Frank de Boer heeft als trainer.’

Was het nu het doel aan de linker- of rechterkant? Die vraag was snel beantwoord. ‘Links van de dug-out’, zo wist Frank de Boer tijdens de persconferentie haarfijn uit te leggen. Ook Edwin van der Sar en Ronald de Boer kwamen ieder zo hun eigen herkenningspunten tegen in het stadion waar Patrick Kluivert twintig jaar en twee maanden geleden de CL-finale tegen AC Milan besliste.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/07/30/van-der-sar-hier-terugkomen-is-speciaal/