Frank de Boer wint Coach van het Jaar

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer is vrijdag door het Nederlands Trainers Congres uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Voor de trainer van de Amsterdammers is het de eerste keer dat hij deze titel wist te winnen. In zijn eerste jaar als trainer was hij, ondanks het behaalde kampioenschap, te kort aan het roer om te winnen, vorig seizoen ging Ronald Koeman met de prestigieuze titel naar huis.

Onder de beoordelingscriteria hoort onder andere de balans tussen verdediging en aanval, de rust van de trainer en een aantrekkelijke speelwijze. Naast De Boer waren ook Fred Rutten van Vitesse, Jan Wouters van FC Utrecht, Ronald Koeman van Feyenoord en Art Langeler van PEC Zwolle genomineerd. In het stadion van de laatstgenoemde club mocht De Boer zijn prijs in ontvangst nemen.

De prijs voor de beste jeugdopleiding ging voor het vijfde jaar op rij naar Rotterdam. Nadat Sparta Rotterdam in 2009 deze prijs won, ging Feyenoord de drie jaar daarna ermee aan de haal. Dit jaar viel de keuze op de combinatie Feyenoord/Excelsior. Ook Ajax en AZ waren genomineerd. Voor deze titel zijn onder andere leerplannen over de opleiding, individuele opleiding en het gebruik van moderne media criteria.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-wint-coach-van-het-jaar/