UEFA

Ajax contracteert millenniumkid Kühn (18)

Bron: www.ajaxlife.nl

Kühn tekent een contract in Amsterdam tot de zomer van 2021. © Ajax Images

Ajax heeft de krabbel van een nieuw Duits talent te pakken. Jeugdinternational Nicolas Kühn komt per direct over van RB Leipzig en tekent een contract in Amsterdam tot de zomer van 2021.

Kühn speelde nog niet voor het eerste elftal van Leipzig, maar is wel Duits jeugdinternational. De jongeling kan op alle aanvallende posities uit de voeten en heeft een bijzondere bijnaam: ‘millenniumkid’. De reden is snel gevonden als je kijkt naar zijn geboortedatum: 1 januari 2000.

‘Ajax neemt Duits jeugdinternational Nicolas Kühn(16) over van RB Leipzig’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax versterkt zich met Nicolas Kühn van RB Leipzig, zo meldt De Telegraaf vrijdagavond. De 18-jarige aanvaller (geboren op 1 januari 2000)  kan op alle drie de posities in de voorhoede uit de voeten. Minuten voor het eerste elftal van Leipzig maakte de jeugdinternational van Duitsland nog niet. Zijn contract in Duitsland liep door tot de zomer van 2018. Vorig jaar werd hij nog in verband gebracht met Barcelona.

Speelschema Ajax Jeugd – Tweede Seizoenshelft

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vanaf volgende week gaat de tweede seizoenshelft voor de Ajax Jeugd van start. Een overzicht van alle wedstrijden.

Ajax O19

Ajax O19 zal in januari moeten gaan warmdraaien voor een belangrijke februarimaand, waarin toppers tegen PSV, Feyenoord en de UEFA Youth League-wedstrijd tegen PSG op het programma staan. In de Kampioenspoule zal Ajax het tegen elke club twee keer gaan opnemen.

13 januari – Ajax O19 – ADO Den Haag O1920 januari – NEC/FC Oss O19 – Ajax O1927 januari – Ajax O19 – FC Emmen O19 (Beker)

Ajax O19 loot Paris St. Germain in UEFA Youth League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax O19 zal het op 6 of 7 februari moeten opnemen tegen Paris St. Germain in de play-off van de UEFA Youth League, zo heeft de loting uitgewezen. Het team van trainer John Heitinga haalde deze fase van de Europese competitie door Legia Warschau over twee wedstrijden uit te schakelen. Tevens heeft de loting uitgewezen dat Ajax thuis zal spelen en in deze ronde gaat het om een wedstrijd. Mocht Ajax de play-offronde winnen dan verdwijnt het op 9 februari in de koker voor de volgende ronde.

Bron: Ajax.nl

 

Ekkelenkamp over loting: “Maken zeker een kans”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax O19 werd vandaag gekoppeld aan PSG O19 in de UEFA Youth League. De play-off-wedstrijd wordt begin februari afgewerkt op Sportpark de Toekomst. Jurgen Ekkelenkamp kijkt al uit naar het Europese topduel. “Paris Saint-Germain vind ik wel een leuke tegenstander. Het is een grote club, maar ik denk dat het ook een team is waartegen we wel kans maken”, reageert de middenvelder op Ajax.nl op de loting.

Pages

Subscribe to UEFA