Jeugdopleiding

‘Mijn terugkeer bij Ajax is tot stand gekomen via Sjaak Swart’

Bron: www.voetbalzone.nl

AMSTERDAM - De beloften van Ajax oefenden dinsdag tegen de Koninklijke HFC (3-0 winst) uit de Tweede Divisie en op het wedstrijdformulier prijkte een opvallende naam, die van Ruben Ligeon. De 25-jarige rechtervleugelverdediger houdt sinds kort zijn conditie op peil bij de Amsterdammers en is daarmee terug bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en zijn doorbraak beleefde.

Win het boek 'De Kleine Messi'

Bron: www.ajaxlife.nl

Een scherpe blik van een voetbalmoeder op de Ajaxopleiding. © Ajax Life

Hoe is het voor een voetbalmoeder en haar gezin als je zoon opeens in de jeugdopleiding van Ajax speelt? Ellen Dikker schreef op wat ze zag en bundelde haar eerder verschenen blogs nu in een boekje.

De uitgeverij heeft ons vijf exemplaren gegeven om te verloten. Wil je kans maken op het boekje, dan dien je de volgende prijsvraag goed te beantwoorden.

Weggestuurde De Boer leeft zijn droom in Wales

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het was voor velen misschien een opmerkelijk bericht, toen deze zomer bekend werd dat Kees de Boer een driejarig contract had getekend bij Swansea City. De Volendammer doorliep zes jaar de jeugdopleiding van Ajax, maar daar moest hij afgelopen zomer plots vertrekken. Half Nederland en enkele buitenlandse clubs toonden interesse, maar De Boer koos voor zekerheid en de uitdaging in Wales. Ajax Showtime sprak met de speler en zijn vader Quido de Boer over de transfer, kritiek op zijn fysiek, zijn periode bij Ajax en de snelle aanpassing bij Swansea.

O17-coach Vink en Ajax per direct uit elkaar

Bron: www.ajaxshowtime.com

Gery Vink en Ajax zijn per direct uit elkaar. De coach van O17 had nog een eenjarig contract in Amsterdam, maar die dient hij niet uit.

Ajax meldt in een verklaring naar aanleiding van het nieuws dat beide partijen in overleg uit elkaar zijn gegaan. 'Er is geprobeerd het verschil van mening over de wijze waarop Vink zijn werkzaamheden moest uitvoeren op te lossen, maar dit is uiteindelijk niet gelukt.'

Het Verhaal Achter: Sebastian Pasquali

Bron: www.ajaxshowtime.com

Iedereen heeft wel een favoriete Ajacied. De één houdt van die ene speler met een fijne steekpass, de ander kan genieten van een verdediger die al zijn duels wint. Het verhaal achter die populaire voetbalnamen is echter lang niet altijd bekend. In de rubriek 'Het Verhaal Achter' gaan we op zoek naar de achtergrond van jouw favoriet. In deel 12: Sebastian Pasquali, de grote onbekende uit Australië met het hele continent, dat over zijn schouder meekijkt.

Pages

Subscribe to Jeugdopleiding