Eerste Klassieker eindigt in gelijkspel: 2-2

De eerste Klassieker van dit seizoen is in een gelijkspel geëindigd. De Amsterdammers waren beter, maar kregen in de laatste minuten van de wedstrijd de 2-2 om de oren. Ajax speelde een kleine kwartier met 10 man en tot die tijd was er geen vuiltje aan de lucht. Na de rode kaart, keerde het om. Ajax ging verdedigen en Feyenoord vol op de aanval.

Ajax en Feyenoord waren aan elkaar gewaagd in de eerste periode van de wedstrijd. Kansjes over en weer. Beide partijen speelden erg slordig, waardoor het spel alle kanten op ging. Echter, de eerste grote kans was van Mathijsen. De Feyenoorder kreeg de bal via een hoekschop op zijn hoofd en kopte de bal maar net langs de goede kant van de paal. Ajax kwam niet verder dan afstandschoten die makkelijk te pakken waren voor de keeper van Feyenoord. Desondanks waren het de Amsterdammers die de score opende in De Kuip. In de twaalfde minuut kreeg Christian Eriksen de bal van Ryan Babel. De Deen rondde vervolgens beheerst af.