De Jong: “Zo worden onze aanvallen gevaarlijker”

Bron: ajax1.nl

Tegen Celtic stond Siem de Jong weer eens in de spits. De aanvoerder van Ajax ervoer zijn terugkeer in de aanvallende linie als positief. “Eigenlijk maken we meer driehoekjes als ik in de spits sta. Ik krijg de bal, ik speel terug op de middenvelders en zij krijgen de bal dus als ze met hun gezicht naar het doel van de tegenstander staan en het hele veld kunnen overzien. Zo worden onze aanvallen gevaarlijker”, concludeert de nummer tien van Ajax tegen Het Parool.

Kolbeinn Sigthórsson is algeheel topscorer van Ajax, maar de spits vult de positie anders in dan Siem de Jong. De aanvoerder had al een vermoeden dat hij aanvalsleider zou worden tegen Celtic na de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse. “De trainer kwam deze week naar me toe en hij zei dat hij eraan dacht om me in de spits te zetten. Dat had ik zelf ook al bedacht.”

Hoe kijken jullie aan tegen de spitspositie? Moet onze aanvoerder spits blijven, of moet hij terug naar het middenveld en vervangen worden door Kolbeinn Sigthórsson of Danny Hoesen?

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-jong-zo-worden-onze-aanvallen-gevaarlijker/