Ajax incasseert dreun van AZ en is aansluiting top 4 volledig kwijt

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is de beste vier ploegen van de Eredivisie uit het oog verloren. De club verloor ook de uitwedstrijd bij AZ (2-0) en zal na een serie van vier competitieduels met slechts 2 punten de komende weken vooral de vijfde plaats op de ranglijst moeten verdedigen. Go Ahead Eagles heeft slechts 2 punten minder dan de recordkampioen van Nederland.

Trainer John van ’t Schip starttte in Alkmaar met een nieuw systeem met vijf verdedigers. Brian Brobbey was een vraagteken, maar was op tijd hersteld voor een basisplek. Kenneth Taylor keerde terug in de basis, terwijl Steven Berghuis ontbrak en Jordan Henderson op de bank zat.

De extra verdediger bood Ajax weinig extra stabiliteit. Al in de achtste minuut kwam AZ op voorsprong. Vangelis Pavlidis won aan de zijlijn heel simpel het duel van Anton Gaaei en lanceerde met een steekbal Van Bommel, die dreigend op het doel van Ajax afstormde. De linksbuiten dribbelde handig om Jorrel Hato heen naar binnen en drukte beheerst af: 1-0.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/02/25/ajax-incasseert-dreun-van-az-en-is-aansluiting-top-4-volledig-kwijt/