Ajax klopt De Graafschap en staat in halve finale KNVB beker

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft zich zonder zich overmatig in te spannen bij de laatste vier van het KNVB-bekertoernooi geschaard. De ploeg van trainer John Heitinga rekende op de Vijverberg eenvoudig af met De Graafschap, de nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie: 0-3.

De eerste twee Amsterdamse doelpunten kwamen donderdag in Doetinchem op naam van de Mexicaanse rechtsback Jorge Sanchez en linksbuiten Steven Bergwijn, die de plek innam van Dusan Tadic. De vaste aanvoerder kreeg rust, net als een aantal andere Ajacieden die normaliter basisklanten zijn. Onder anderen de 16-jarige Jorrel Hato kreeg zodoende een kans in de basis van Heitinga. Evenals Florian Grillitsch en Brian Brobbey, die de derde en laatste treffer voor zijn rekening nam.

Sanchez opende in de 13e minuut de score. De verdediger volleerde raak na een voorzet van Brobbey. Jurriën Timber dacht Ajax niet veel later op 2-0 te zetten, maar de treffer van de centrale verdediger werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk was het Bergwijn die de voorsprong alsnog verdubbelde. De Oranje-international dribbelde vanaf links naar binnen en haalde vervolgens verwoestend uit met rechts.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/03/02/ajax-klopt-de-graafschap-en-staat-in-halve-finale-knvbbeker/