Sterk Ajax houdt na 1-1 tegen Juventus zicht op halve finales Champions League

Ajax heeft de eerste ontmoeting met Juventus in een heerlijke wedstrijd gelijk gespeeld in de Johan Cruijff ArenA: 1-1. Ajax zal dus volgende week dinsdag in Turijn vol aan de bak moeten om de halve finales van de Champions League te halen. Cristiano Ronaldo opende tegen de verhouding in op slag van rust de score. David Neres tekende binnen een minuut in de tweede helft voor de gelijkmaker.

Na een onwennige beginfase waarin Juventus verrassend veel druk zette pakte Ajax het heft in handen. Vooral Hakim Ziyech had een aantal redelijke kansen. Eerst schoot hij na ruim vijf minuten de bal keihard in het zijnet. Daarna redde keeper Wojciech Szczesny een paar keer op een inzet van Ziyech. Vooral zijn redding in de 18e minuut op een schot vanaf de rand van het strafschopgebied dat op weg was naar de kruising was van grote klasse. Toch was veruit de beste kans voor Donny van de Beek. Na aangeven van Neres kon de middenvelder in de 25e minuut vrij inschieten, de keeper was kansloos maar het schoot ging net langs de verkeerde kant van de paal.