Ten Hag reist met vertrouwen terug naar Amsterdam

Bron: www.ajaxlife.nl

David Neres was blij vlagen weer ongrijpbaar voor zijn tegenstanders. © Pro Shots

Erik ten Hag maakte na de oefenwedstrijden tegen Lyngby BK (5-1-winst) en MSV Duisburg (1-1) de balans op van een intensieve trainingsweek in de Algarve. De oefenmeester zag veel goede dingen. ‘Maar we zullen een aantal zaken nog moeten aanscherpen. Dat lijkt me logisch.’

Door Sander Zeldenrijk

De eerste wedstrijd tegen het povere Deense Lyngby speelde Ajax in de beoogde basisopstelling met het vizier op de kraker tegen Feyenoord. Dankzij treffers van Hakim Ziyech (2), Donny van de Beek (2) en Klaas Jan Huntelaar won Ten Hag zijn eerste officieuze wedstrijd als Ajaxtrainer met ruime cijfers: 5-1.

Ten Hag was tevreden over de opbouw van achteruit en vond zijn ploeg tegen de Deense opponent ook doelgericht spelen. “Ons spel was bij vlagen heel frivool. We waren ook variabel in de aanval. We maken een aantal uitstekende goals en creëren nog een aantal uitstekende kansen. Maar we hebben ook gezien dat we een aantal fouten maakten en kansen toelieten. Die zullen we moeten aanscherpen, maar zeker ons aanvalsspel beviel me wel.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23258