Ajax Jeugd: O17 wint Super Cup, O16 vernedert Arsenal

Naast Ajax O19 kwamen vandaag ook Ajax O17, O16 en O15 in actie. O17 speelde tegen Feyenoord om de Super Cup en O15 en O16 speelden allebei een oefenwedstrijd tegen Arsenal.

Ajax O17

Ajax O17 heeft zaterdag de Super Cup gewonnen. Op Sportpark de Toekomst won het team van trainer Gery Vink na een krankzinnig slot en strafschoppenserie van Feyenoord O17.

In een matige wedstrijd kwam Ajax al snel in de wedstrijd op voorsprong. Kenneth Taylor bereikte met een prachtige steekpass Sontje Hansen, die vervolgens een fraaie actie in huis had waarmee hij Brian Brobbey vrij voor het doel wist te zetten. De sterke spits faalde niet: 1-0. Vlak voor rust kwam Feyenoord terug in de wedstrijd door de gelijkmaker te scoren.

Na rust kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, maar een echt goede wedstrijd werd het niet. In de verlenging die volgde scoorden de bezoekers de 1-2. In de slotminuut van de tweede helft in de verlenging scoorde Ajax de 2-2. Ajax nam de penaltyserie beter dan de Rotterdammers (4-2) en zodoende wist het de Super Cup in de wacht te slepen.