Ajax verslaat Olympique Lyon met 4-1 en heeft finale Europa League in zicht

Ajax heeft vanavond een grote stap gezet richting de finale van de Europa League. Het team van Peter Bosz stuurde Olympique Lyon uiteindelijk met een 4-1 nederlaag naar huis, al had het ook een grotere uitslag kunnen zijn. Volgende week speelt Ajax de return in Lyon en kan Ajax zich sinds 1996 weer plaatsen voor een Europese finale.

Olympique Lyon liet zich na het eerste fluitsignaal niet onder druk zetten, iets wat Schalke’04 wel overkwam. De Ajacieden hadden het in de eerste minuten moeilijk met het spel van Lyon en het was Cornet die voor het eerste gevaar zorgde voor het doel van Onana. Na een klein half uur veranderde het spelbeeld compleet, nadat Traoré de bal schampte uit een vrije trap van Ziyech en de 1-0 scoorde. Het doelpunt leek bevrijdend te werken voor Ajax want plots kon men weer druk zetten en dat resulteerde al snel in de 2-0.  Na een gewonnen kopduel van Traoré kon Kasper Dolberg alleen op de doelman af en dat maakte de Deen perfect af. Vlak voor rust had Amin Younes de 3-0 op de schoen maar hij miste oog in oog met doelman Lopes.