Klaassen en Onana helpen Ajax aan overwinning op Kowet

Deze gestopte penalty was voor Ajax het omslagpunt. © Pro Shots

Ajax heeft na vier wedstrijden zonder overwinning weer eens drie punten gepakt. In Deventer had Ajax het even moeilijk, maar won het uiteindelijk vrij simpel van Go Ahead Eagles: 0-3. Die overwinning had het vooral te danken aan doelman Onana en aanvoerder Klaassen.

Ajax had het de eerste twintig minuten nog lastig tegen Kowtet. De thuisploeg was feller en bij Ajax ging alles in een te traag tempo. Daarbij waren de Ajaxverdedigers in balbezit ook nog eens onrustig. Zo hielp het team van Peter Bosz de Eagles in de wedstrijd.

Kowet kreeg de grootste kans in de 21e minuut. Sanchéz veroorzaakte een penalty nadat hij achter zijn tegenstander langs kruiste. Onana, die totdat Krul fit is Cillessen vervangt, deed iets wat zijn voorganger nooit lukte: een pingel stoppen.

Dat was voor Ajax het sein om te gaan voetballen. Dat resulteerde al snel in een voorsprong. Wie anders dan Klaassen was verantwoordelijk voor de 0-1. Hij pegelde van een meter of twintig de bal langs de als aan de grond genagelde keeper Zwarthoed.