Cruijff: “Probleem product van slecht technisch beleid”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Johan Cruijff zag het Nederlandse voetbal weer falen in Europa. Volgens Cruijff is dit het gevolg van het slechte beleid bij de Nederlandse clubs en dus ook bij Ajax.

“Het maakt duidelijk dat het huidige probleem een product is van slecht technisch beleid”, stelt Cruijff vast in zijn column in De Telegraaf. “Dan heb ik het dus over passen en aannemen van de bal, controle, positiespel, aanbieden, te veel om op te noemen.” Het vroegere kenmerk van Ajax. Onder De Boer is daar amper nog sprake van. “Daarom ben ik ook zo kritisch richting Ajax. Simpelweg, omdat de club qua voetbal leidend is in Nederland.” Zou moeten zijn, maar onder De Boer speelt Ajax amper Ajax-voetbal. “Wat dat betreft spreken de uitvoering en resultaten in Europa boekdelen. Bij de meeste wedstrijden kom je in de problemen, simpelweg omdat ons talent daar technisch, tactisch, fysiek en mentaal onvoldoende op voorbereid is.”

Forum: Johan Cruijff: Adviseur

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/11/09/cruijff-probleem-product-van-slecht-technisch-beleid/

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Onderwerpen: Column
Tags: Columns
Clubs: AFC Ajax
Bestuursleden: Johan Cruijff