Bezoekersaantallen Eredivisie dalen maar bij Ajax juist lichte stijging

Bron: ajaxfanzone.nl

Waar bij de meeste Eredivisieclubs de bezoekersaantallen de afgelopen vijf jaar gedaald zijn laat Ajax, als een van de weinige een groei zien, zo meldt het Algemeen Dagblad. Bij Ajax is gemiddeld 93,4% van het stadion gevuld tijdens thuiswedstrijden. Vijf jaar geleden was dat nog 91%. Het is onduidelijk of daarbij de groei in aantal zitplaatsen in de Arena mee is genomen. Ajax bouwde namelijk aan beide lange zijden van het stadion de gracht dicht.

Naast Ajax kenden ook Vitesse, feyenoord en FC Twente een groei in de bezetting van hun stadion. In het onderzoek werden alleen clubs meegenomen die de laatste vijf jaar onafgebroken in de Eredivisie speelden. Dat zijn er in totaal twaalf, naast de vier groeiers zagen acht clubs (Heracles, NAC, psv, AZ, Heerenveen, ADO, FC Groningen en FC Utrecht) hun bezoekersaantallen juist dalen over de afgelopen vijf jaar: Bij FC Utrecht was de daling het grootst met ruim 17%. Gemiddeld genomen daalde de bezettingsgraad in de Eredivisie met 2,4%.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/03/06/bezoekersaantallen-eredivisie-dalen-maar-bij-ajax-juist-lichte-stijging/